Hae
Mirva Emilia

Aikuisiän iho-ongelmat – kolme keinoa puhtaaseen ja raikkaaseen ihoon

Mulla on ollut aina huono iho, kuivuutta, näppyjä ja kiiltoa. Kosmetologini onkin sanonut ihoani pintakuivaksi eli ihon pinta kuivuu mutta sisältä tukkiutuu helposti, jolloin ilmestyy niitä kutsumattomia vieraita. Nimittäin finnit. Hormonaalisiakin syitä on mutta hyvä ihonhoito auttaa hallitsemaan epäpuhtauksien tuloa ja pitämään ihon kauniina ja raikkaana. 

1. Veden juominen

Puhtaus lähtee sisältä päin, riittävä veden juominen 2-3 litraa päivässä auttaa ihoa pysymään puhtaana ja raikkaana. Jos veden juonti on ollut vähäistä ja kun sitä lisää huomaa selvästi kuinka iho aloittaa puhdistumisen. Epäpuhtauksia tulee alkuun enemmän mutta kun jatkaa riittävää veden juomista myös epäpuhtaudet häviävät.  

2. Ihon puhtaus

Pintakuivan ihon puhdistamiseen ei tarvita ulkoisesti vettä sillä se kuivattaa ihoa entisestään. Ainoastaan puhdistusmaito levitetään kasvoille ja pyyhitään kuivalla vanulapulla pois. Iho jää todella pehmeäksi, raikkaaksi ja puhtaaksi. Silmämeikin saa kätevästi pois erillisellä silmämeikinpoistoaineella. Näiden jälkeen vielä kasvovedellä pyyhkäisy ja öljytön kasvovoide hoitamaan ihoa. Veden juominen onkin se tärkeä asia, ei vedellä pesu, koska ulkoisesti vesi kuivattaa ihoa entisestään.

3. Perunajauho

Jos kuitenkin sattuu niin käymään että niitä epäpuhtauksia tulee niin perunajauhon olen todennut hyväksi. Sitä kun levittää finnin päälle niin se kuivattaa epäpuhtauden pois. Muutamana iltana kun perunajauhoa levittää niin epäpuhtaus on poissa! Ja tämä oikeasti toimii!

IMG_20181016_131045.jpg

IMG_20181016_131945.jpg

IMG_20181016_131027.jpg

Oma ihonhoitoni on välillä vähän niin ja näin mutta pääsääntöisesti pyrin noudattamaan näitä ohjeita. Pidän myös vapaapäivinä meikittömiä päiviä, jotta iho saa levätä ja hengittää. 

Viikonloppuna saatiin nauttia aivan ihanista ulkoílukeleistä. Puut oli täynnä erilaisia värejä, aurinko paistoi ja oli ihan uskomattoman lämmin! Syksyssä parasta onkin juuri nuo värit, niiden vaihtelu ja raikas ulkoilma. Vaikka olenkin enemmän kesänlapsi niin silti pimenevät illat, kynttilät ja syysmyrskyt ovat ihanan tunnelmallisia. Vapaapäivät saa viettää villasukat jalassa (vaikka kyllä ne on kesälläkin jalassa :D) kuunnellen oksien kopinaa katolla ja katsoa netflixiä. Mikäs sen parempaa! Ja kyllä, joulukin sieltä alkaa jo pian kolkuttelemaan ovella <3 Joulun on ollut meille aina yksi suurimmista perhejuhlista. Silloin syödään hyvin, herkutellaan ja tietysti odotetaan jännityksellä joulupukkia 😀 Sitä ennen kuitenkin tänä syksynä tapahtuu vielä paljon ja toivottavasti myös isojakin asioita 🙂

Kivaa viikkoa!

– Mirva

 

 

 

2 kommenttia

  1. Minnea kirjoitti:

    Kiitti vinkeistä! Minulla on samantyylinen iho, joten vinkit ovat tarpeen 🙂 Vedenjuonti vaan meinaa aina unohtua 😀

  2. Emilia M kirjoitti:

    Mun akne parani, kun lakkasin lehmänmaitotuotteiden käyttämisen. Satunnaisesti käytän edelleen ja sen huomaa heti ihossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.