Hae
Mirva Emilia

Lääkärin pikasoitto – taasko uusi sairaus?

Niin kun oon täällä blogin ja instan ( @mirva_emilia ) puolella jo kertonutkin että sairastan colitis ulcerosaa (IBD) eli haavaista paksusuolta sekä IBS:ä eli ärtyvän suolen oireyhtymää. Tämä IBD on siis krooninen suolistosairaus missä on välillä tosi pahoja pahenemisvaiheita mihin liittyy veristä ripulia ja todella kovia vatsakipuja ja IBS on toiminnallinen vatsavaiva johon kuuluu suolen toiminnan häiriöitä. Pahenemisvaihetta eli akuuttia mulla ei oo ollu nyt vuoteen (koputan puuta) mutta silti kärsin välillä kovista vatsakrampeista. Ne tulee ja menee eli on jo osa mun lähes päivittäistä arkea. Kurjaa mutta siihen olen tottunut.

Eilen mulla oli pitkästä aikaa lääkäriin aika. Mulla on varsinkin öisin tosi pahoja särkyjä ja jäykkyyttä alaselässä ja sormien, ranteiden ja polvien nivelet vaivaavat myös. Nivelreuma kulkee hyvin vahvasti tämän suolistosairauden ympärillä ja on yksi liitännäissairauksista. Nyt mulla otetaankin kaikki mahdolliset reuma kokeet mitä voi ottaa että saadaan selvyys kipuihin. Tietysti toivon ettei mitään löytyisi mutta joku tuolla selän puolella kuitenkin vaivaa ja aika pahastikkin. Tänään kuitenkin labraan ja sitten odotellaankin jännityksellä tuloksia. Jollain tapaa aika sekavat fiilikset taas tän kanssa. Jotenkin toivoisin että se reuma siellä vaivaa niin sais kerralla oikeet lääkkeet ja vois olla, että niillä lääkkeillä vois elää lähes oireetonta elämää kun on ajoissa todettu. En tiedä. Saa nähdä kuinka käy.

Nyt muuten säkin (ja mä todellakin haluan just SUT mukaan) pääset bilettään mun ja mun ihanien ystävien kanssa! Järjestän nimittäin Mari Valosaaren kanssa Helsingissä IBD-ROCK BILEET! Näissä bileissä kuullaan stand upilta paskaa läppää ja bilemusasta vastaa Tuohimaa. Illan kruunaa vielä ihan huippu yllätysesiintyjä eli tää kannattaa todellakin tulla tsekkaan! Ja liput on alkaen vaan vaivaset 11€! Nyt vaan tästä linkistä lippuja hommaamaan ja me nähdään elokuun 31.päivä ?

-Mirva 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.