Hae
Mirva Emilia

Yrittäjyys on opettanut säästeliäisyyttä

Yrittäjyys on opettanut mulle paljon asioita, mutta suurin niistä on mitä se on opettanut on säästeliäisyys. Katson paljon tarkemmin mihin yritykseni rahat laitan ja kuinka paljon kostan itselleni palkkaa. Nyt on kuitenkin vasta neljäs kuukausi yrittäjänä takana ja tämä aika on laittanut kyllä tunteet menemään ihan laidasta laitaan. Mun vahvuus ei todellakaan ole kärsivällisyys vaan kaiken pitää tapahtua mielellään heti ellei jopa jo eilen. Tunnemyrskyt on varmasti todella yleisiä yrittäjänä ollessa mutta kyllä sitä tietysti välillä kotona miestä käy sääliksi kun tunteet on oikein valloillaan ?

Yrittäjyys itsenäistää

Lähdin 16 vuotiaana toiselle paikkakunnalle opiskelemaan eli olin viikot poissa kotoota. Jo silloin laskin tarkasti kuinka paljon käytän viikossa ruokaan rahaan. Mulla oli tietty määrä käytettävänä ja sillä piti pärjätä ja oli hyvä, jos siitä jäi vielä kouluviikollekkin rahaa. Olen siis ollut aina aika tarkka mihin rahani laitan mutta on ollut kyllä aikojakin kun olen elänyt yli varojeni ja laskuja on tipahdellut postilaatikkoon. Siinä yritin miettiä kuinka kaikki laskut saan maksettua mutta silloinkin tein itselleni tarkan suunnitelman ja toteutin sen.

Yrittäjyys on lisännyt entisestään itsenäisyyttä talouden puolella ja vaikkei sitä kärsivällisyyttä aina löydykään niin yrittäjänähän sitä on pakko olla. Ennen yrittäjyyttä tiesin joka kuukauden tulot ja pystyin elämään vähän stressittömämmin. Vaikkei nytkään stressiä ole mutta kyllä sitä jokaisen ylimääräisen euron jemmaan pistää vielä herkemmin kuin kuukausipalkkalaisena. Toki edelleen tykkään käydä ostoksilla (netissä) ja jos löydän jotain kivaa itselleni niin ostan sen mutta paljon harkitummin. Nyt olisikin mun vaatekaapin siivous edessä mitä oon pitkittänyt kesästä asti, olisikohan nyt jo sen aika? ?

Kärsivällisyyden lisäksi yrittäjyys on opettanut tässä lyhyessä ajassa entistä enemmän itsenäisemmäksi oman talouden puolella. Talous on ollut mulle aina yksi tärkein asia mikä pitää olla kunnossa, että välttyisi turhasta stressistä. Vaikka tylsää se onkin niin raha on yksi stressaavammista asioista, ainakin mulla. Olen kuitenkin ollut onnekas, että kaikki on sujunut tähän mennessä todella hyvin ja koko ajan aika ja kokemukset kasvattaa ja opettaa ❤️

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.