Hae
Mirva Emilia

Usko itseen vahvistuu omilla sanoillasi

Usko itseen liittyy vahvasti siihen, kuinka puhut ja mitä sanot itsellesi ja itsestäsi sekä miten koet itsesi. Ulkopuolisilla kehuilla on suuri vaikutus omaan itsetuntoon mutta ne sanat eivät ole samoja kuin ne, mitä sinä itse itsellesi sanot. Huono itsetunto voi kumpua jo pitkältä ajalta, jo omasta lapsuudestakin, milloin et ole saanut tarpeeksi osaksesi huomiota ja rakkautta. Itsetunnon vahvistaminen vie aikaa, jos usko omaan itseen on mennyt. Ei kannata eikä tarvitse silti heittää kirvestä kaivoon, koska jokainen meistä ollaan arvokkaita ja jokaisella meistä on jonkinlainen tehtävä täällä maanpäällä. Usko itseen ja omaan tekemiseen vaati aikaa ja työtä. Anna itsellesi aikaa toipua ja kerätä omat voimavarasi, jotta osaat ottaa itseltäsi taas suuren rakkauden vastaan.

mitä tehdä kun usko itseen horjuu

Mieti, kuinka puhut itsellesi. Puhutko itsestäsi alentavasti vai rakastavasti. Jos kokoajan aliarvioit itseäsi etkä anna itsellesi mahdollisuutta se horjuttaa omaa uskoa itseesi. Päätä siis, että alat tästä päivästä ja tästä hetkestä alkaen puhua itsellesi rakastavan kauniisti. Puhu itsellesi niinkuin puhut parhaalle ystävällesi tai niinkuin haluat muiden puhuvan sinulle. Et ole yhtään aliarvoisempi kuin kukaan muu tällä planeetalla. Lähde tavoittelemaan unelmiasi!

Opettele myös olemaan se ihminen kuka olet. Sinun ei tarvitse esittää mitään vaan saat olla se miksi itsesi tunnet. Hyväksy omat tunteesi ja näytä niitä avoimesti. Itku puhdistaa sisimpää ja nauru pidentää ikää, miksi siis pihtaisimme niitä sisällämme? Mitkään tunteet eivät ole vähäpätöisempiä kuin toiset vaan kaikki on yhtä arvokkaita ja rikkaita. Jos taas olet vihainen, mene metsään ja huuda viha itsestäsi ulos.

Jotta oma usko itseen löytyy se voi vaatia vuosien työn. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, mutta puhu ja sano itsellesi kauniita asioita. Kehu itseäsi. Rakasta itseäsi. Luota omiin kykyihisi ja omiin unelmiisi. Usko, että juuri sinä pystyt tekemään sen, mitä ikinä toivotkin. Opettele sanomaan Ei, ja haali ympärillesi itsellesi kauniita asioita ja inspiroivia ihmisiä, jotka kannustavat ja luottavat sinuun niinä heikkoinaki hetkinä. Heikkojen hetkien ei tarvitse olla masentavia vaan ne voivat olla merkki siitä, että on aika tehdä jotain toisin. Ota niistä heikoista hetkistä opiksi ja anna rauhan tulla sisimpääsi. Älä hötkyile vaan löydä rauha itsellesi.

rakkaus itseään kohtaan opettaa uskomaan itseen

Kaikki lähtee rakkaudesta itseään kohtaan. Huono itsetunto johtaa siihen, että usko omaan itseen ja omaan tekemiseen lopahtaa. Mieti silloin, mikä oli se sinun suuntasi ja miksi haluat mennä juuri siihen sinun suuntaan. Mikä on sinun voimasi ja tahtosi mennä sitä polkua pitkin mitä olet kulkenut. Kriittisyys itseään kohtaan ei johdata eikä vie eteenpäin vaan usko omiin mahdollisuuksiisi. Usko, että sinusta on siihen mitä ikinä teetkään! Se, miten koet itsesi vaikuttaa siihen miten kuljet omaa polkuasi. Koe itsesi arvokkaaksi, rakastetuksi ja hyväksytyksi täällä maanpäällä niin sinua johdatetaan oikeaan suuntaan

Joskus on myös ihan ok vaihtaa suuntaa, jos tämänhetkinen ei tunnu hyvältä. Suunnan vaihdoksessa luota itseesi vaikka se pelottaisikin. Luota siihen, että sisimpäsi tietää mihin sinua johdatetaan.

Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, mitä sinä itse itsellesi sanot ja miten sinä itse itsesi koet. 

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.