Hae
Mirva Emilia

Kanalasagne vuohenjuustolla

Kanalasagne vuohenjuustolla – mikä taivaallinen ruoka! Mulla on ollut gluteeniton ruokavalio nyt reilun neljä vuotta enkä ole lasagnea sen aikana syönyt ollenkaan. Tavallista lasagnea olen toki tehnyt muulle perheelle mutta itse olen syönyt sitten sitä, mitä kaapista on sattunut löytymään. Kateellisena olen vierestä katsonut kun muut on herkutellut lasagnella, ja kokeilinkin tehdä gluteenittomilla lasagnelevyillä lasagnen mutta epäonnistuin täysin kastikkeissa 😀

Yhteishyvä lehdessä tuli vastaan tavallisen lasagnen ohje mikä oli höystetty tomaatilla ja vuohenjuustolla. Juuston ystävänä ajattelin, että haluan vielä kerran kokeilla tehdä gluteenittomista lasagnelevyistä lasagnen. Kastike alkoi tietysti mietittyttäön, etten pilaa koko ruokaa tekemällä sitä itse, joten yritin etsiä kaupan hyllyltä valmista lasagne kastikepussia. Sitä en löytänyt, joten päätin ostaa tavallisen lasagnette paketin ja käytin siitä sen kastikejauhon.

Koska en ole keliaakikko niin pieni määrä vehnää ei joka kerta ole haitannut suolistosairauden tuomasta herkkään vatsaani ja katsoinkin, että tähän valmiskastike pussiin on lisätty vehnäjauhoa. Päätin sen kuitenkin heittää kananjauhelihan sekaan ja katsoa kuinka ruoan jälkeen vatsan kanssa käy 😀 Onnekseni pussin sisältö sisälsi ilmeisesti vähän vehnäjauhoa eikä vatsani reagoinut siitä mitenkään 🙂 Mutta pitkällä tähtäimellä tämä ei vatsalleni hyväksi ole. Mielelläni kuulisinkin teiltä vinkkejä gluteenittomaan lasagnekastikkeeseen, jos sellaista olette tehnyt tai jostain valmista sellaista saisi ❤️

Kanalasagne vuohenjuustolla

Kanalasagne vuohenjuustolla oli ihan super helppo tehdä. Ja I H A N A A kun sain itsekin syödä lasagnea pitkästä aikaa!

OHJE

400g kananjauhelihaa

Gluteenittomia lasagnelevyjä (Semper)

Valmis lasagnekastike pussi

3dl maitoa

6dl vettä

Vuohenjuustoa

Juustoraastetta

Tomaattia

  1. Paista kananjauheliha ja sekoita kastikepussin sisältä paistettuun kananjauhelihaan.
  2. Lisää maito ja vesi ja anna kiehua muutama minuutti pienellä lämmöllä välillä sekoittaen.
  3. Aloita lasagnen kokoaminen uunivuokaan ensin kastikkeella ja päälle lasagnelevyjä. Lopeta kokoaminen myös kastikkeella.
  4. Ripottele päälle pieni määrä juustoraastetta, sekä pilkotut tomaatit ja vuohenjuusto.
  5. Paista 40-50 minuuttia 225 asteessa.

Kuvaa ei valitettavasti ruosta ole, kun en ehtinyt kuvaamaan kun jo laatikko oli syöty ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.