Hae
Mirva Emilia

Äitiyden ja yrittäjyyden yhdistäminen

Yrittäjyyttä on muutaman kuukauden päästä takana kohta ensimmäinen vuosi ja äitiyden ja yrittäjyyden yhdistäminen on tuonut epäilemättä itselleni jonkinlaisia haasteita. Eikä tietenkään korona ja sen tuomat rajoitukset ole tehnyt asiasta yhtään sen helpompaa. Mulla on kuitenkin tietty visio, mitä ja miten haluan yritystäni toteuttaa ja viedä eteenpäin ja sitä haluan toteuttaa. Ja vaikka perheen ja oman yrityksen yhdistäminen on välillä ollut itselleni vaikeaa, niin silti olen pystynyt pitämään itseni kasassa ja antamaan hyvin aikaa myös tärkeimmille eli lapsille.

Kun lähdin yrittäjäksi yksi todella iso ja tärkeä asia oli ja on edelleen se, että saan tehdä kotona töitä. Kun Niksu tulee koulusta olen vastassa kotona ja ensimmäisenä kysellään kuulumiset ja tehdään läksyt. Toinen erittäin tärkeä asia oli se, että tämä on Julian viimeinen päiväkotivuosi ennen eskaria ja koulun alkua niin mulle oli jotenkin tosi tärkeää antaa mahdollisuus yhteen ta kahteen viikko vapaaseen. Kun koulu alkaa niin viikot menee koulussa ja ainoat vapaat lapsilla on sitten vain viikonloput.

äitiyden ja yrittjäyyden yhdistäminen toimii hyvällä aikataulutuksella

Tästä päästäänkiin tärkeimpään asiaan siinä, miten äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämisen olen saanut toimimaan. Se on nimittäin aikataulutus. Kuten teksistä käy ilmi niin lasten kanssa yhteinen perheaika on mulle todella tärkeää. Lapset kasvaa ja kun ikää tulee heille enemmän niin he viihtyvät enemmän kavereiden kanssa kun äitin. Ja näin on alkanut Niksun kohdalla jo käymään. Aikataulutus onkin ollut tärkeä osa yrittäjyyttä. Pystyn itse vaikuttamaan minä päivänä teen enemmän töitä ja minä päivänä vähän vähemmän. Joka päivä töitä teen ja vastaan työpuhelimeeni, mutta työhöni kuuluu muutakin, nimittäin suunnittelua, suunnittelua ja suunnittelua. Itsensä kehittäminen on mulle tosi tärkeä osa yrittäjyyttä enkä halua jäädä paikoilleni vaan haluan kasvaa ja kehittyä työssäni koko ajan.

Toinen tärkeä asia on keskittyminen ja läsnäoleminen niin työssä kuin lasten kanssa. Silloin kun tehdään töitä niin sitä tehdään 110% ja keskityn siihen ja kun pelaan ja olen lasten kanssa niin keskityn täysin siihen hetkeen. Tällä tavalla olen saanut itselleni mielenrauhaa yrittäjyydestä ja äitiydestä. Täytyy nimittäin myöntää, että alkuun mielessäni ei pyörinyt muu kuin työ ja sen kehittäminen. Tajusin kuitenkin sen, etten voi ajatella koko ajan työtä vaan tarvitsen muutakin. Ja tämä muu on tietenkin oma perhe ja ulkoilu metsässä mikä antaa aivoille happea ja ylimääräiset ajatukset ja kohmeisuus jää sinne. Kuten sanoin lapset kasvaa ja jos jatkaa niin, että ajattelee pelkästään työtä jää lasten lapsuus pian näkemättä ja kokematta. Äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämiseen paras vinkki multa onkin, että opettele olemaan läsnä siinä mitä ikinä teetkin. Nauti siitä ja tee hyvä suunnitelma ja aikataulu, jotta voit nauttia parhaalla mahdollisella tavalla yrittäjyydestäsi kuin myös äitiydestä. Näin sitä nauttii niin omasta työstä kuin myös oman perheen ja lasten kanssa olemisesta täysillä.

Ihanaa uutta viikkoa!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

4 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Kiitos tästä kirjoituksesta. Minun täytyy kertoa tästä siskolleni joka omistaa yrityksen ja yrittää samalla perhearkea pyörittää. Hän ei ole asian kanssa yksin. Hän toki sai toiselta ystävältä vinkin, että voisi pyytää apua liiketoiminnan kehittämiseen. Hän kertoi, että Martti Mäkinen Espoon suunnilta löytyi auttamaan liiketoiminnan kehittämisessä. Tämän johdosta liiketoiminta ja projektien vetäminen helpottui myös. Ehkä tämä voisi olla vinkkinä myös muille yrittäjille ketkä pyörittävät myös perhearkea yrityksen rinnalla? https://www.xsolutions.fi/

  • Mirva Emilia kirjoitti:

   Kiitos myös sinulle vinkistä, uskon että kaikki vinkit yrittäjyyteen ja äitiyteen on tervetullutta ❤️ Tsemppiä paljon siskollesi!

 2. Nadine kirjoitti:

  Ihan pienten lasten vanhemmille yhdistäminen voi olla haastava. Itse tein epätavallisen ratkaisun lapsen ensimmäiseksi 3 vuodeksi: palkkasin hoitajan kotiin. Sitten, kun lapsi meni päiväkotiin 3.5v se hetkellisesti helpotti. Sitten alkoivat uudet rumbat: ensimmäiset sairastumiset, nukkumattomuus päiväkodissa, koulukiusaamiset. Nyt kyllä jo helpotti.

  Muuten, lapsihan on koulussa vain puoli päivä. Jos pelaa korttinsa oikein (työelämässä), iltapäivä voi pyhittää paremmalle tekemiselle kuin työ. Silti se joskus on vaikea, koska työkuorma ei aina jakaudu tasaisesti.

 3. Katja kirjoitti:

  Meillä lapset ovat eläneet kahden yrittäjän arkea koko pienen ikänsä. Koska meille yrittäminen on myös elämäntapa (maaseudulla on aina töitä eikä vapaapäiviä ole), he kulkevat mukana töissä. Toisaalta taas kun kukaan meistä ei vietä 8-16 arkea, saattavat työpäivät alkaa vasta puolilta päivin, joten vapaa-aikaa kyllä löytyy, mutta säännöllistä arkea ei. Voi kun voisikin mennä ”lapsentahtiesti” jokaisessa työssä. Jos jotain hyvää niin paljon ollaan kotona ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *