Hae
Mirva Emilia

Ruokavaliosta ohi syöminen – vatsa ei anna anteeksi

Kesä on mennyt syömisen kanssa ihan miten sattuu ja ruokavaliosta ohi syöminen onkin tuntunut taas pitkästä aikaa vatsassa. Olen ollut aina vatsalla stressaaja ja vuosia sitten kun suolistosairaus puhkesi niin uskallan arvata, että stressaaminen oli aika iso syy sairastumiseen. Stressasin itseni lisäksi myös muiden huolet ja siinähän se valmis paketti olikin. Onneksi tänä päivänä osaan ottaa asiat hieman rennommin eikä stressin takia olekaan tarvinnut vatsakivuista kärsiä. Kun taas vatsakivuista voi kärsiä sillä tavalla kun syö täysin ohi oman ruokavalion ?

Ruokavaliosta ohi syöminen vaikuttaa monena päivänä vatsan toimintaan

Olen erittäin tietoinen siitä, mitä voin syödä ilman, että kipuja tulee sekä siitä mitä en todellakaan voisi syödä. Ruokavaliosta ohi syöminen ei välttämättä vaikuta samaan päivään, mutta seuraaviin päiviin kyllä. Olenkin kertonut täällä blogin puolella, että gluteeniton ruoka on ehdoton mutta silti sorruin mozzarellatikkuihin. Miten hyviltä ne sunnuntaina maistuikaan toooodella pitkän ajan jälkeen! Ajattelin vielä silloin illalla, että kun tästä ei nyt maha ollut moksiskaan niin voin vielä muutaman syödä. Niin, vatsa ei ollut moksiskaan heti sinä iltana vaan seuraavat kaksi päivää onkin sitten muistuteltu näistä mozzarellatikuista! Vatsa ei ole toiminut ja kipukohtauksetkin on muistuttanut itsestään.

Mozzarellatikuissa kuitenkin on käytetty vehnää, mitä en normaalisti käytä ollenkaan, joten myös turvotus on ollut mukana vauhdissa. Uskon, että tästä tuli taas pitkäksi aikaa muistutusta ettei kannata muutaman juustotikun takia kärsiä vaan tekee ennemmin itse maizenajauhoon kana- tai mozzarellatikkuja. Ne on kuitenkin ihan super helppo tehdä ja AirFryer on muuten tässä todella kätevä!

Suhde ruokaan mulla on ollut aina todella hyvä ja haluankin syödä hyvää ruokaa. Toki arkisin syödään ihan perus kotiruokaa, mutta joskus on ihana tehdä perheelle jotain vähän ”parempaa” ruokaa tai käydä ulkona syömässä. Ennen ulkona syöminen oli todella harvassa mutta tämä kesä on mennyt kyllä ihan överiksi sen kanssa ja olen käynyt ulkona syömässä enemmän kuin yhteensä viimeiseen viiteen vuoteen. Edellisvuosi meni tietysti niin paljon kotona ja nyt kun ravintoloihin pääsee taas syömään niin se on tuntunut jotenkin tosi ihanalta. Ravintoloissa on myös nykyään paljon gluteenittomia vaihtoehtoja ja ihania raikkaita salaatteja kesään, joten ravintolasyömistä en unohda mutta vehnän unohdan!

Ihanaa kesäpäivää!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.