Hae
Mirva Emilia

Ruokasooda tahroille ja pinttyneelle lialle

Ruokasooda on ollut todellinen tahranpoistaja meillä lähipäivinä. Lapsiperheissä tahroista ei voi välttyä ja niin lasten kuin omiinkin vaatteisiin tulee rasvarahroja mitä ei meinaa saada millään pois. Lapsille on hankittu nyt syksylle uusia vaatteita kouluun ja kyllä harmitti kun heti uuteen vaatteeseen tuli rasvatahroja. Ruokasoodasta en ollut ennen kuullut, että sopii tahranpoistajaksi ennenkuin googlaamalla löydettiin tästä vinkki. Ja tietty sitä heti kokeiltiin.

Ennenkuin lähdettiin kokeilemaan paitaan lähteekö tahra pois niin testattiin ruokasoodaa kuppiin pinttyneeseen teetahraan. Laitettiin kupin pohjalle teelusikallinen ruokasoodaa, kiehuvaa vettä päälle ja pestiin varovasti tahrat pois. Ja tadaa! Kuppi on kuin uusi! Tee- ja kahvitahrat on tosi ikävän näköisiä kupeissa ja tätä suosittelen kyllä tekemään kaikkiin pinttyneisiin kuppeihin. Helppo ja todella edullinen apu tee- ja kahvitahroihin 😊

Tosiaan kun tätä ensin testattiin teekuppiin niin pitihän sitä uskaltaa laittaa Julian paitaankin. Ensin pelkäsin, että ruokasooda vie paidasta väriä mennessää, mutta ajattelin että se on oikeestaan ihan sama enään siinä vaiheessa kun paidan etuosa on jo täynnä rasvatahroja 😀 Paitaan en käyttänyt ollenkaan vettä, vaan sirottelin pelkkää ruokasoodaa tahroihin. Kuvassa paita todella on ennen pesua kun paidasta löytyy rasvatahrojen lisäksi jogurttia 😀 Sirottelun jälkeen annoin ruokasoodan vaikuttaa 30 minuuttia paidalla, olisi hyvin voinut olla 45 minuuttiakin, mutta en uskaltanut näin ensimmäisellä kerralla pitää niin kauan. Ennen pesukoneeseen heittoa tuuletin paidasta ylimääräisen soodan pois ja laitoin normaaliin pesuun.

Toi lopputulos on siis ihan uskomaton! En ois ikinä uskonut, että saisin ruokasoodalla kaikki tahrat pois mitkä ei pelkällä pesulla lähde. Ruokasooda siis imi kaiken rasvan itseensä! En oo koskaan kokeillut voimakkaita tahranpoistajia, koska tosiaan pelkään että ne vievät vaatteen värin mukanaan ja rasvatahran tilalle tulee vaalea väritön läntti. Ruokasooda yllätti ja on kyllä ehdottomasti tullut jäädäkseen meidän kaappiin!

Helposti sitä laittaa kierrätykseen vaatteita tai mukeja kun tahrat häiritsevät, joten toivottavasti tästä vinkistä on myös sulle apua ja saat vanhat tavarat uuteen uskoon ja uudelleen käyttöön. Kannattaa ruokasoodaa ainakin kokeilla jos ootte kipuillut joidenkin kinkkisten tahrojen kanssa 😊

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Yksi kommentti

  1. Nora kirjoitti:

    Myös Fairy poistaa rasvatahrat vaatteista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.