Hae
Mirva Emilia

5x Arkiruoka

Arkiruoka on lähes joka päiväinen probleema ja tuntuu, että aina syödään samaa ruokaa. Tänään ennen kauppaan menoa oli taas sama aihe käsillä. Kaipaankin välillä uusia ideoita, koska niitä vakkari ruokia pyöritetään uudestaan ja uudestaan. Tämän hetkinen ruoan hinta on laittanut itseni entistä tarkemmaksi siitä, etten kävisi hakemassa välipalaa lähikaupasta vähän sillon tällöin vaan teen viikoksi ruokalistan ja menen sen mukaan kauppaan. Toki kaupasta tarvii hakea täytettä, mutta pyrin ostamaan viikon kaikki ruoat kerralla. Näin säästyy pitkä penni kuin myös hermot siinä kun ei tarvitse miettiä päivittäin mitä ruokaa tekisi.

Lapsuudesta saakka perus kotiruoka on ollut lempparia ja harvoin haettiin ruokaa kotiin tai käytiin ulkona syömässä. Ja samallalailla mennään edelleen. Musta on kiva välillä hakea jotain spessua koko perheelle eli pizzaa ja makkara-perunat, tai käyn ystävien kanssa sushilla. Perus arkiruoka on siis iso osa meidän arkea ja voisinkin kasata tähän meidän perheen lemppareita mitä paljon pyöritetään. Jos teillä on antaa jotain vinkkiä, millä tavalla näihin ruokiin saisi jotain lisätwistiä niin laittakaa kommentteihin. Olis kiva kuulla myös teidän omia arkiruoka reseptejä 😊

Meidän perheen arkiruoka

Tonnikalalasagne (helppo toteuttaa myös gluteenittomana)

Tonnikalalasagne on ollut lähiaikoina ainakin mun suurinta herkkua. Lasagne on super helppo tehdä myös gluteenittomana. Tarvii ainoastaan vaihtaa tavalliset lasagnelevyt gluteenittomiin levyihin. Laatikossa käytän valmiita Dolmion lasagne kastikkeita, valko- ja tomaattikastiketta.

Kasaa lasagne aloittamalla ja lopettamalla kastikkeilla. Väliin lasagnelevyt, runsaasti tonnikalaa aina levyjen päälle ja halutessa sulatejuustoa ja/tai juustoraastetta valmiin laatikon pinnalle ennen uuniin laittoa. Uunissa laatikko saa olla noin tunnin verran 225 asteessa. Lasagnesta tulee myös superhyvää kananjauhelista.

Tortillapizza

Tämä on meidän viikonloppuherkku tortilloiden kanssa. Jokainen tekee aina oman pizzansa laittaen tietysti omat pizzatäytteensä.

Mun lempparit täytteet on:

Ananas, aurajuusto, kinkku, valkosipuli, tomaatti, juustoraaste.

Uunilohi ja perunamuusi

Viikottain pyrin laittamaan tuoreesta kalasta ruokaa ja perunamuusi on kalan kanssa 👌 Uunilohen päälle olen laittanut ruohosipulituorejuustoa tai kermaa. Lohen päälle puristan sitruunaa ja maustan yrttisuolalla.

Kana-mozzarellasalaatti

Tämä on hyvin yleinen lounas, kun lapset on koulussa. Tähän salaattiin sopii hyvin Vuolun lempeä savu -kanaviipaleet, kurkku, kiinankaali, jäävuorisalaatti, paprika ja mozzarella palat. Valkosipulikastike antaa hyvää makua ja lisäkosteutta salaattiin.

Jauheliha-pekonilaatikko

Perus makaronilaatikkoon saa pientä lisämaustetta kun siihen paistaa pekonin palasia mukaan. Usein teen kaurapastaan laatikon mutta nyt on tullut kotona toive, että tekisin sen välillä tavalliseen makarooniin. Seuraava laatikko tehdään siis niin ja teen oman gluteenittoman laatikon pienempään vuokaan. Laatikkoa paistan 225 asteessa noin 15-20 minuuttia ettei laatikkoon tulee kovaa kuorta.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.