Hae
Mirva Emilia

Parafiinihoito nivelkipuihin

Näin kun ilmat on viilenneet ja tullut kosteammaksi, nivelkivut on taas palanneet mun sormiin. Nivelkivut on välillä tosi pahat ja sormet on varsinkin aamuisin tosi pökkelöt. Oon kokeillut, että jättäisinkö jotain syötävää pois, joisinko enemmän/vähemmän vettä iltaisin mutta mistään en ole saanut tarttumapintaa, että mikä kipua ainakin lievittäisi öisin ja aamuisin. Mun kummitäti tekee parafiinihoitoa täällä Mäntässä ja hän suositteli kokeilemaan sitä. Parafiinihoito on lämpöhoito, mikä edistää verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja lievittää nivelkipuja. Kokeilin tätä nyt ensimmäistä ja ainakin tämä ensimmäinen kerta oli täys kymppi!

ParafiinihoIdon jälkeiset tuntemukset

Parafiinihoidossa kädet uitetaan 53 asteisessa parafiinissa, jonka jälkeen laitetaan suojakäsineet ja sen päälle lämpöhanskat. Hanskoja pidetään 20 minuuttia käsissä ja sen jälkeen hanskat ja parafiini riisutaan pois. Hoidon jälkeen käsissä tuntuu ihanan lämpöiseltä todella pitkän ajan ja käsistä tulee pehmeät. Mulle tää tehtiin päivällä ja vielä illallakin kädet oli lämpöiset. Normaalisti mulla on kädet koko ajan kylmät, joten tämä tunne oli todella tervetullut 😀 Nivelkipuihin parafiinihoidosta oli myös paljon apua. Nyt kahteen aamuun sormia ei ole särkenyt ollenkaan, joitain ajoittaisia särkyjä on ollut mutta ei mitään mainittavaa.

Mulla auttaa lämpö aina nivelkipuihin kun taas toisilla auttaa ennemmin kylmä. Ja onneksi lämpö auttaa mulla, koska oon muutenkin niin vilukissa, että olis inhottavaa uittaa käsiä kylmässä vedessä 😀 Aamuisin ole joutunut monesti pitämään lämpöisen veden alla sormiani, että olen saanut ne taas liikkumaan ja pahin turvotus on hävinnyt. Nyt tätä parafiinihoitoa tehdään ainakin kolmesti ja katsotaan millaista tulosta saadaan 😊

Parafiinihoito on lämpöterapiaa mikä on jo vuosituhansia sitten todettu hyväksi hoitomuodoksi. Tämän hoidon vaikutus voi kestää viikkoja kauemmin kuin muiden lämpöhoitojen vaikutus. Jo vuosituhansia sitten roomalaiset ja japanilaiset on ottaneet tämän lämpöterapian osaksi sielun ja vartalon hyvinvointia 😊 Ennenaikaiset hoitomuodot on aina koettu hyväksi, joten toivottavasti tämä lämpöhoito nyt helpottaisi kipuja. Ja vaikkei olisi nivelkipujakaan niin silti suosittelen kokeilemaan tätä hoitoa. Ihana tunne käsissä pitkän aikaan! Ja mulle tehtiin tää myös jaloille, eli parafiinihoito sopii niin käsille kuin jaloillekin 😊

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

2 kommenttia

  1. heiblondi kirjoitti:

    Ihan uusi hoitomuoto minulle, mutta täytyy painaa mieleen! Jos tästä voisin saada apua omiin reumaattisiin jalkateriin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *