Hae
Mirva Emilia

Joulupuu on rakennettu

”Joulupuu on rakennettu” ja Michael Buble soi tänään samalla kun pystytin joulukuusta ja odottelin lapsia koristelemaan kuusen. Mietin jo kaksi viikkoa sitten, että joko joulukuusen voisi laittaa piristämään tätä pimeyttä mutta ihan niin aikaisin ei myönnetty lupaa 😅 Viime jouluna laitoin joulukuun ensimmäinen päivä kuusen mutta nyt on ollut jo pitkän aikaan niin odottava joulufiilis, että en malttanut enään odottaa. Meillä on ollut joka vuosi aito kuusi mutta olen jotenkin tullut siihen tulokseen, että tekokuusi on parempi. Se ei varise ja se on sopivan pieni (inhoon jos meidän olohuoneessa on ahtaan oloista). Ja aito kuusi tappaa kaikki mun viherkasvit! Kuusi alkaa levittämään huoneeseen erilaisia puolustusaineita ja etyleeniä, koska se on stressaantunut kuusen katkaisemisesta (*lähde Kotiliesi). Monena vuonna ihmettelin miksi aina joulun jälkeen osa viherkasveista on ihan nuupahtaneita enkä saanut niitä enään herätettyä henkiin mutta sitten kuulin tästä joulukuusen vaikutuksesta huonekasveihin ja sitten kävinkin ostamassa tekokuusen 😅

Julia soitti päivällä kun lähti koulusta kotiin ja sanoin, että kotona odottaa puuhaa. No sitähän yritettiin sitten kysellä mitä se on ja onko se kivaa puuhaa, mutta pysyin tiukasti hiljaa. Julia juuri edellisenä päivänä sanoi, että kohta täytyy laittaa joulukuusi kun ensi viikolla alkaa joulukuu. No, tänään sitten koulun jälkeen oli kuusen koristelua 😊 Niksua ei enään kuusen koristelut kiinnostanut, joten Julia oli mielissään kun sai koristella kuusen ihan yksin. Paljon on kyllä vuodessa tapahtunut, sillä vuosi sitten Niksu oli täysin mukana koristeluissa ja touhuissa ja nyt nämä hommat hän jättää mieluusti Julialle. Aika menee ihan hirveetä vauhtia ja pienessä ajassa lapsissa tapahtuu todella paljon muutoksia. Aika hurjaa, että meidän perheessä asuu jo pieni teini mies. Vastahan Niksu aloitti koulun ja nyt käy jo viimeistä vuotta ala-asteella!

Jouluun valmistautuminen on ihan mun lempipuuhaa. Rakastan suunnitella jo hyvissä ajoin joulumuistamisia sukulaisille ja saada joulun tuoksua kotiin kynttilöillä ja glögillä. Myös pommacin juhlajuoma sopii hyvin jouluun ja ajattelinkin hakea sitä jouluksi ja koristella tarjoilulasit jouluisilla karkki- ja kanelitangoilla 😊 Tällä viikolla meidän kylällä on joulukadun avajaiset missä käydään katsomassa joulupukkia ja kiertämään pikkukojuja. Täällä joulukadun avajaiset ei ole kovin isot, mutta kyllä siitä viimeistään saa aina startin joulun odotukseen 😊 Joko sulla on alkanut joulunodotus?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *