Hae
Mirva Emilia

Tammikuun parhaat palat

Tammikuu tuntuu aina vuoden pisimmiltä kuukaudelta ja toki päivien määränkin takia se on yksi pisimmistä kuukausista. Uskoisin siltikin, että vaikka tammikuun päiviä olisi vain 29 niin se tuntuisi siltikin todella pitkältä. Tänä vuonna tammikuu on mennyt mun mielestä aika nopsaan ja muistaakseni tää sama fiilis oli viime vuonnakin. Ylipäätään viikot menee niin hurjaa kyytiä eteenpäin, että tuntuu että eletään koko ajan perjantaita 😀 Päivä päivältä tunnit pidentää päivää ja pian huomataan, että ollaan huhtikuun auringon alla.

Vietettiin Kolhossa ensimmäiset tammikuun päivät ja käytiin katsomassa myös onko mökki pystyssä. Mökkielämää alkaa olemaan taas jo ikävä ja luulenkin, että tullaan olemaan taas mökillä kesällä paljon. Tuomaksella työmatka lyhenee sieltä huomattavasti ja mää pystyn tekemään hyvin myös sieltä käsin töitä 😊

Tammikuun alkuun kuului tietysti myös joulukuusen riisuminen ja viimeisten joulutorttujen leipominen. Yhden illan aikana viime vuosi ja joulun aika meni pakettiin. Ehkä paras päivä tammikuulta on (ainakin lasten mielestä) meidän Tubeconin reissu Tampereella. Lähdettiin ystäväperheen kanssa yhdessä viettämään päivää Tamperetalolle ja lopuksi vielä käytiin testaamassa Malmin Kebabia mikä oli juuri muutama päivä sitten Tampereelle auennut.

Tammikuulle on mahtunut sopivasti töitä ja arkea vaikka tosiaan tuntuukin, että kouluviikko on aina lopussa ja viikonloppu alkaa 😀 Tammikuulle on mahtunut paljon kotona oleilua, mutta myös juhlaa. Viime viikonloppuna saatiin olla viettämässä meidän kaverin 40 vuotis juhlia ja päästiin pitkästä aikaa Tuomaksen kanssa yhdessä hotelliin yöksi ❤️ Yhteen aikaan otettiin paljon enemmän yhteistä aikaa ja varattiin hotelli, mutta vuosien mittaan se on jäänyt vähemmälle. Kahdenkeskiset ajat on kuitenkin pitkässä (ja lyhyessä) suhteessa tosi tärkeitä oli sitten lapsia tai ei. On kiva poiketa vähän arjesta ja ottaa aikaa vain toiselle ja itselle.

Tammikuulle mahtui myös sairastamista. Molemmat lapsista oli viikon pois koulusta kuumetaudin takia ja voi kun lapset on niin reppania kun ne sairastavat ❤️ Ensin Niksu sairasti viikon ja sen jälkeen Julia toisen viikon. Molemmilla meni viikot samalla tavalla; ensimmäiset päivät nukuttiin kuume pois ja loppuviikko paranneltiin lepäillessä loppu flunssa. Lasten ollessa kipeinä töiden suhteen meidän ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään muutoksia. Pystyn hyvin tekemään työtäni vaikka lapsi olisikin kipeenä kotona. Ehdin hyvin tekemään kaiken mitä pitää ja jos on jotain mikä tarvitsee enemmän aikaa ja huomiota niin jätän sen silloin iltapäivään kun Tuomas tulee töistä kotiin. Meillä lapset on jo sen verran isoja, etteivät he tarvitse koko ajan huomiota niin järjestelyt toimivat näin hyvin 😊 Toivotaan nyt kuitenkin, että sairastelut olisi pitkälle aikaa sairastettu ja voidaan jatkaa arkea normaalisti kohti helmikuuta.

Ihanaa alkavaa helmikuuta!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *