Hae
Mirva Emilia

Luonnon voimaa haavoihin

Kesäisin lapsille tulee paljon haavereita mitkä kaipaa jos jonkinmoista parantelua ja laastareita. Luonnosta löytyy kesäisin piharatamon lehtiä, mitkä auttavat haavoihin sekä ihotulehduksiin. Meillä tytölle oli tullut hoidossa polveen haava kun oli kaatunut ja laitettiin siihen piharatamolaastari. Ensin ratamo täytyy puhdistaa, sitten pyöritetään ja hierretään käsien välissä, jotta ratamon neste pääsee liikkeelle ja sen jälkeen laitetaan haavan päälle. Tämä on loistava ja luonnollinen laastari missä vaan koska ratamonlehdet puskee jopa asfalttien väleistä! Haavojen hoidossa piharatamo toimii hyvin sen sisältämien bakteereita tuhoavien ja tulehdusta hillitsevien aineiden ansiosta. Ne pehmentävät, puhdistavat ja hoitavat epäpuhdasta ja ärtynyttä ihoa. 

Luonnosta löytyy myös muuta voimaa mitkä auttavat haavoihin. Pihkassa on runsaasti mikrobeja ja sen tehoaineet saattavatkin edistää ihon uusiutumista, jolloin haava paranee nopeammin. Meille useimmille tuttu Aloe Vera on loistava luonnontuote myöskin näin kesäisin koska se auttaa rauhoittamaan esimerkiksi auringon polttamaa ihoa 🙂 Meille jo lapsena äiti opetti ja näytti mitä luonnonkasveilla voi tehdä ja usein myös meidän synttärikakut oli täynnä erilaisia luonnonkasveja ja – kukkia 😀 

Aloitinkin nyt uutena kirjoittamaan täällä Lilyssa, toivottavasti blogini saa paljon uusia lukijoita 🙂  Täällä kirjoittelen meidän arjesta sekä siitä kuinka sairauteni, IBD vaikuttaa siihen. Meillä on kaksi lasta eli vipinää, sisarusten välisiä riitojen  selvittelyä ja touhua riittää 🙂 Tervetuloa seuraamaan! 

-Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.