Hae
Mirva Emilia

Supersuosittu bakedoats on nopea ja terveellinen välipala

Bakedoats on tällä hetkellä ihan super suosittu ja trendikäs ruoka ja onkin hyvä vaihtoehto niin välipalaksi, kuin myös aamu- tai iltapalaksi. Valmistukseen tarvitaan muutamaa lisämaustetta lukuunottamatta samoja aineita kuin pannulla paistettuun banaanilättyyn. Mikä muuten multa lähes joka kerta epäonnistuu kun tulee kääntövaihe 😀 Lätty siis kerta kaikkiaan hajoo pitkin pannua! Mutta koska tämä bakedoats kypsennetään uunissa niin tässä ei tule tätä ongelmaa vastaan.

Bakedoats on kuin marjapiirakka

Valmistin tätä meille iltapalaksi ja uunista tuli ihan mieletön tuoksu. Ihan kuin olisi tehnyt jotain marjapiirakkaa. Ja kyllähän tätä voikin syödä vaikka vaniljajäätelön kanssa kesähelteellä! Koristelussa tietysti Julia tuli apuun ja alkuun hän teki siihen hymynaaman, mutta koska marjoja oli niin paljon niin hymynaaman hieman hukkui marjojen sekaan 😄

Tässäpä teillekin ohje tähän super suosittuun ja herkulliseen bakedoatsiin.

BAKEDOATS

1, 5 dl (gluteenitonta) kaurahiutaleita

Banaani

2 kananmunaa 

0,5 dl kauramaitoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Päälle Mustikoita, mansikoita ja/tai vadelmia

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella kaurahiutaleet, munat, banaani ja kauramaito.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri seoksen sekaan.
  4. Kaada seos vuokaan. Voit halutessasi öljytä vuoan.
  5. Ripottele marjat päälle ja paista uunissa 20 minuuttia.

Tätä aion kokeilla kesällä myös mökillä grillissä. Meillä ei ole mökillä muuta ruoan tekopaikkaa kuin grilli ja ainakin viime kesänä alkoi grilliruoka ja makkara tuleen korvistakin pihalle, joten on kiva kokeilla myös muuta ruokaa tehdä 😊

MUOKS! Jaoin tämän ohjeen Facebookissa gluteenittomien ohjeiden ryhmään ja sieltä eräs ihana lukija keksi tälle suomalaisen nimen, uunikaurakas 🥰 Oikein hyvä nimi, eikö ❤️

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

2 kommenttia

  1. Veera kirjoitti:

    Kaurahiutaleiden sijaan voisi käyttää varmaan myös (gluteenittomia) kaurajauhoja? Sama määrä?

    • Mirva Emilia kirjoitti:

      Tietysti, miksei 🙂 Tämä ei tullutkaan mulle mieleen, täytyykin kokeilla. Jauhoja laittaisin ehkä vähän enemmän, 2dl 🙂 Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *