Hae
Mirva Emilia

Joulukuun ensimmäinen

Niksulle tämä joulukuun ensimmäinen päivä on erityinen, sillä joulukalenterin lisäksi päivä alkoi koulusta vapaapäivänä ja koskikalastuksen merkeissä. Koskikalastuksen lisäksi aamu alkoi tietysti molemmilla lapsilla jännittävissä merkeissä kun sai avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Julia on jo tovin puhunut kuinka häntä jännittää avata luukkuja ja kyllä molemmilla riemu oli valtava kun luukut aukesi. Tänä vuonna meillä on suklaakalenterit ja lelukalenterit. Mummu toi yllärinä eilen Niksulle kalakalenterin ja heti ekasta luukusta tuli viehe mikä oli kuulemma just se mitä on toivonut. Julialle taas tuotiin L.O.L kalenteri ja kyllä se kiljuminen kuulu varmasti naapureihin asti kun siitä oltiin niin onnellinen. Ja toi mummu meille vanhemmillekin yllärit. Mut yllätettiin L’occitane -kosmetiikka kalenterilla ja Tuomas sai miesten kosmetiikka kalenterin.

Kävin eilen ostamassa meidän ensimmäisen tekokuusen. En uskaltanut vielä laittaa oikeaa kuusta, koska mun käsittelyssä siinä olisi luultavasti ollut jouluaattona jäljellä pelkät oksat koristeineen. En ole minään vuonna laittanut näin aikasin kuusta ja eilen se Niksun kanssa koristeltiin itsenäisyyspäiväksi ja koko perheen tärkein koriste pääsi heti tietysti oksalle roikkumaan, nimittäin meidän Tahvo kisu. Tilasin viime vuonna koristeen, missä valkoinen kissa nukkuu kävyn päällä, jolla on ihanat siivet selässä. Tahvo saakin olla tästä lähin joka joulu meidän kuusessa. Ensi viikolla kuusi koristellaan sitten jouluisaksi. Kuusessa oli valmiina pienet led -valot ja nyt kuusi antaakin ihanaa valoa olohuoneen pimeään nurkkaan.

Joulukuun ensimmäinen ja Koskikalastusta

Oonkin kertonut täällä ja instan puolella, että Niksu on käynyt tämän syksyn kalastuskurssilla ja siellä on ollut erilaisia kalastureissuja ja kalan käsittelyyn liittyviä tunteja. Tänään on viimeinen kurssi päivä tältä vuodelta ja se on aamusta iltapäivään koskikalastusta. Tätä varten pyydettiin tietysti opelta vapaapäivä koulusta. Kalastus on ollut Niksun harrastus kolme vuotiaasta saakka ja toivottavasti tämä kalastus into ei lopu koskaan. Pakkasessa odottaa jo valmiina joulupöytään Niksun kalastamaa kalaa ja tältä reissulta taisi jo lisää tulla 🙂 Aika mahtavaa saada joulupöytään oman pojan kalastamaa kalaa!

Joulukuun ensimmäiseen päivään on jo tähän mennessä mahtunut kaikenlaista. Iltapäivällä taidan viedä Julian yllärinä syömään Niksun kalastuksen päätteeksi. Niksu jo varautui syömiseen mutta Julialle se on vielä yllätys. Julia on aina tosi nälkäinen kun kotiutuu eskarista niin on todella tärkeetä, että ruoka on valmiina kun tulee kotiin. Vältetään tällä suurimmat kiukut.

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.