Hae
Mirva Emilia

Kärsitkö vatsakivuista? Kauratyyny antaa kipuihin helpotusta

Olen huomannut, että vatsakipuihin paras ”lääke” on lämmin kauratyyny. Kun vatsakipuja on paljon lämmitän kauratyynyä kaksi minuuttia mikrossa ja laitan sen vatsan päälle. Tuntuu, että lämpö rentouttaa koko kehoa ja ja kivut lievenevät. Koska en halua kuormittaa suolistoani enempää lääkkeillä pyrin etten ottaisi särkylääkettä ellei ole ihan pakko ja onneksi kauratyynystä onkin ollut valtava apu kipuihin.

Kauratyyny auttaa niin suoliston toimintaan kuin muihinkin kipuihin

Kuulun ummetuspainotteiseen suolistosairaisiin ja kivut tulevatkin usein kun vatsa ei toimi kunnolla. Väärä ruoka tekee kivut sekä sen, että vatsa jumittuu heti. Lämmin kauratyyny helpottaa tähän ummetusoireeseen. Lämpö jotenkin pehmittää ja tavara tulee helpommin ulos. Lämpö lievittää kipua ja vatsa alkaa pikkuhiljaa äänteleen siihen malliin, että jotain siellä sisällä tapahtuu. Lämmön tuoma rentous on varmasti myös yksi syy mikä on hyväksi vatsalle.

Kauratyynystä olen saanut apua myös alaselän kipuihin. Alaselän kanssa on välillä isojakin ongelmia kun se puutuu ja kauratyynyä olenkin asetellut alaselän päälle. Kipu laantuu ja selkä vetreytyy jolloin pystyn taas liikkumaan paremmin. Alaselän särky tekee sen, että tuntuu kuin olisin ”halvaantunut” enkä pysty kunnolla liikkumaan ja tyyny auttaa niin kipuun kuin liikkumiseen. Kauratyynyhän on mainio myös naisille kuukautiskivuille!

Kipuja ja oireita suolistosairaudessa on mm. ripuli, huonovointisuus ja vatsakivut. Jotta oireet pysyisivät kurissa elämän täytyy olla tasapainossa ja arkeen täytyy ottaa mukaan kiireettömyys. Huomaan, että jos juoksen paikasta toiseen monta päivää vatsani reagoi sillä, ettei se toimi. Olen ns. jännittynyt koko ajan ja stressaan sitä jännityksen tuloa ja vessassa käymistä vatsallani. Voi ehkä kuulostaa hölmöltä, että stressaan vessassa käymistä mutta mun täytyy tietää koko ajan missä vessa on ja onko sinne mahdollista päästä heti kun tarvitsee. Ja tässähän se valmis stressi on. Pieni asia mutta mulle valtavan iso. Jotta saan turhan stressin kuriin meditoinkin ja rauhoitan mieltäni säännöllisesti koska tämä auttaa kokonaisvaltaisesti rauhoittamaan mieltä ja koko kroppaa. Ei tulisi kuuloonkaan, että eläisin kiireellistä ja menevää elämää. Mulle ja mun vatsalle on ehdottoman tärkeää saada elää rauhallista, stressitöntä, kiireetöntä ja tasaista elämää. Vaikka se tylsältä voi kuulostaakin.

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.