Hae
Mirva Emilia

Viisi+ tapaa säilyttää sisäinen tasapaino arjen keskellä – ota nämä vinkit haltuun

Arki on muuttunut erilaiseksi mutta tasapaino omaan arkeesi voit silti säilyttää. Osa tekee töitä kotona lasten kanssa mikä tekeen työn teosta haastavampaa ja ilmapiiri voi olla välillä melko tukalakin, työpaikalla voi uhkaa lomautukset mitkä mietityttää eivätkä anna mielesi antaa olla rauhassa tai sitten töissä on niin kiire ettet ehdi kissaa sanoa. Pieniä asioita omassa arjessasi voit muuttaa, jotta sisäinen tasapainosi ja rauhasi säilyy oli tilanteesi mikä tahansa. Kun sisäinen tasapainosi ja rauhasi on kunnossa niin silloin myös ne kuuluisat hermot eivät kiristy niin äkkiä vaan pystyt käsittelemään asiat paremmin horjuttamatta tasapainoasi.

viikon tarotkortiksi nousi tasapaino – näillä vinkeillä säilytät arjen tasapainon hektisyydestä huolimatta

Viikon tarotkortiksi nousi tasapaino. Tämä kortti kuvaa sisäistä tasapainoa ja sen ylläpitämistä. Joskus tasapaino järkkyy ja silloin on hyvä huomioida tietyt asiat elämässäsi. Millaiset asiat saavat sinut pois tasapainosta? Miten pystyt säilyttämään sisäisen rauhasi? Näihin kysymyksiin me etsitään nyt sinulle vastaus. Mieti seuraavia asioita, jotka voivat olla osa elämääsi mutta silti horjuttavat sisäistä rauhaasi.

  • Arjen olosuhteet tukevat sisäistä rauhaasi.
  • Vältä asioita, jotka heikentävät toimintaasi ja tasapainoasi.
  • Jätä kaikki turha pois, keskity olennaiseen ja siihen, mikä on elämässäsi on tärkeää.
  • Onko tuttavapiirissäsi joku/jotkut, ketkä vie sinusta kaiken hyvän energian ja tuo elämääsi hämmennystä ja järkytystä? Vältä sellaisten ihmisten seuraa.
  • Tunnistatko tilanteet, jotka tekevät olosi levottomaksi ja häiritsevät keskittymistäsi?
  • Pidätkö mielesi tyynenä? Kun mielesi on tyyni silloin sinulla on parhaat mahdollisuudet toteuttaa suunnitelmasi ja upeat ideasi.
  • Punnitse tarkoin eri vaihtoehtoja tärkeitä päätöksiä tehdessä ja ota sitten täysi vastuu ratkaisustasi.

Vaali sisäistä tasapainoasi arjen keskellä.

keskittymisen horjuessa puhdista pääsi luonnossa

Kortti kuvaa sisäisen tasapainon lisäksi myös keskittymistä omaan tekemiseen ja oman olemuksen syventämiseen. Tasapaino vaatii äärimmäisyyksien välttämistä ja pysymistä kultaisella keskitiellä. Mitään merkityksellistä me ei voida saavuttaa hätiköimällä, kiirehtimällä tai etsimällä ratkaisuja jostain ulkopuolelta. Luota siihen, että kaikki ratkaisut löytyvät sinulta itseltäsi, sinun sisimmästä. Silloin kun tuntuu, että keskittymisesi alkaa horjumaan etkä saa enään mitää aikaiseksi silloin on aika ottaa pieni hengähdystauko. Paras pään puhdistus paikka on metsä ja luonto. Siellä aivot puhdistuvat ja turhat ajatukset lentävät taivaan tuuliin. Luonto ja sen äänet rentouttavat ja rauhoittavat niin mieltäsi kuin kehoasikin ja antavat tilaa niille oikeille ajatuksille. Jos et ole sillä hetkellä luonnon lähellä etkä pääse metsään niin tuo metsän äänet kotiisi. Laita puhelin äänettömälle ja jätä se niin kauas ettet pysty sitä paikaltasi ottamaan. Mene hyvään asentoon ja laita metsän äänet soimaan. Jo pelkästään luonnon äänet saavat mielesi tasapainoon ja viemään turhat ajatukset pois. Anna tässä hetki aikaa itsellesi ja päästä turhat asiat päästäsi pois, jotta voit tämän jälkeen keskittyä niihin asioihin mitkä ovat sillä hetkellä tärkeitä.

Viime viikolla kirjoitin oman elämän rajoittamisesta. Oman elämän rajoittaminen on turvallista ja se tuo samalla turvallisuuden tunteen itselle. Tämän tiimoilta nousi tärkeitä kysymyksiä koskien elämän rajoittamiseen ja mitä se arkeesi tekee. Käy katsomassa mitä kysymyksiä se herätti.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.