Hae
Mirva Emilia

Marraskuu, kuoleman kuukausi

Marraskuu starttaa ihan pian ja tätä kuukautta kutsutaan kuoleman kuukaudeksi. Uskoisin, että tämä nimi kuoleman kuukausi tulee siksi, että silloin luonto on täysin paljas. Puista lehdet on tippunut, metsä on hiljainen ja ilma on synkkä ja pimeä. Mutta on tässä muutakin. Kuoleman kuukausi tietää myös sitä, että silloin on hyvä aika jättää vanhoja uskomuksia, asenteita sekä itseä pidätteleviä tunteita ja ajatuksia taakse. Silloin saatetaan asioita loppuun omassa itsessä mitkä eivät enään yksinkertaisesti tarjoa uusia mahdollisuuksia.

kuoleman kuukausi tarjoaa myös mahdollisuuksia

Omalta osaltani aion viedä loppuun tiettyjä tunteita ja pelkoja. Käsittelen ne ja hyväksyn sen, että jos nämä pelot toteutuvat niin ne ovat minusta itsestäni riippumattomia. En vain yksinkertaisesti voi tehdä enempää mitä olen tähän saakka tehnyt. Ja tämän haluan hyväksyä koska sama pelko on pitänyt mua otteessa jo monta vuotta ja huomaan, että jo pelkästään siitä kirjoittaminen auttaa prosessin aloittamisen.

Tiedän, että tästä pelon tunteesta ja ajatuksesta luopuminen auttaa mua kunnioittamaan ja arvostamaan itseäni enemmän, joten mitä muuta kuin positiivista tämän vanhan ”tappaminen” itsessäni ja elämässäni voikaan tuoda! Ja onkin tärkeää luottaa siihen, että kun jostain vanhasta luopuu mikä vain ja ainoastaan pidättelee itseään niin siitä luopuminen tulee avaamaan täysin uusia mahdollisuuksia. Vanhasta luopuminen on vaikeaa eikä varmasti munkaan matkasta tule helppoa, koska olen tottunut tähän tiettyyn pelon ja pettymyksen tunteeseen. Nyt on kuitenkin aika kääntää sivu ja tunnen, että olen siihen valmis ja siihen löytyy voimaa ja tahtoa.

pimeyden aika

Muistan viime vuodelta miten tämä loppuvuoden pimeä aika vaikutti muhun todella vahvasti. Nukuin  melkein joka päivä päiväunia, möllötin kotona enkä jaksanut tehdä mitään. Vaikka en talvesta ja sen kylmyydestä niin pidäkään mutta kuitenkin toivoisin, että saataisiin pian lunta tuomaan edes pientä valoa, kirkkautta ja puhtautta tähän pimeyteen. Lupasin itselleni tänään, että en aio antaa tämän pimeyden ja harmauden vaikuttaa itseeni vaan pyrin pitämään rutiineista kiinni ja käydä ulkona vaikka kuinka harmaus vetäisi ennemmin peiton alle. Pieni happihyppely joka päivä metsään auttaa rauhoittamaan ja tasapainottamaan mieltä ja onhan tuolla aivan ihanan raikas ilma! Tänään tulin erityisen onnelliseksi kun asensin ulkovaloja katon reunalle ja laitoin ulos palamaan kynttilöitä. Aamupäivällä kävin kävelyllä, olen tehnyt töitä pitkin päivää ja tietysti suukotellut lapsia ja rapsutellut Tahvoa. Pienet arjen asiat tekee mut tällä hetkellä todella onnelliseksi.

Tsemppiä kaikille tähän pimeään aikaan ja nautitaan jokaisesta auringonpaisteesta mitä saadaan!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

2 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Saanko esittää postaustoiveen, olisi kiva jos tekisit sellainen kysymys-vastaus postauksen jossa vastaisit yleisimpiin tietoihin sinusta ja blogistasi, olisi kiva tutustua paremmin sekä sinuun että blogisi historiaan! ♥

  Raikasta syksyä!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • Mirva Emilia kirjoitti:

   Tätä olen itseasiassa miettinytkin ? Voisin instan puolella tehdä stooreihin kysymysboksin mihin voi laittaa kysymyksiä ja vastaan sitten täällä blogin puolella ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *