Hae
Mirva Emilia

Suussasulava kaalilaatikko riisillä

Kaalilaatikko on heittämällä varmaan yks ainakin lasten inhokkiruoka ja pakko myöntää, että mää itsekin ihastuin tähän vasta tänä vuonna. 34 vuotta siihen meni. Olin naistenpäivässä tekemässä tarot-tulkintoja ja siellä oli tarjolla kaalilaatikkoa ja se oli aivan mieletöntä! Kaalilaatikko suli suussa ja kylkeen vielä puolukkahilloo niin, voi`la!

Mulla on ollut tää alkuviikko uusien makujen ja ruokien tehtailua. Olin viikonloppuna Helsingissä ja käytiin syömässä ekaa kertaa Li Emessä. Siitä inspiroituneena tein kotona eilen salaattiwrappeja mikä on erittäin hyvä lounas vaihtoehto. Helppo, nopea ja sopivasti täyttävä. Ei ala nukuttamaan kesken työpäivän kun syö kevyesti 😀 Teen näistä wrapeista myös ohjeen tänne blogiin ja niissäkin on ihana se, että täytettä on helppo vaihdella oman maun mukaan. Niinkuin myös tässä kaalilaatikossa, siitä on helppo tehdä täysin kasvislaatikko tai sitten täyttää lihalla.

Suussasulava kaalilaatikko

Tein tämän suunnilleen äidin ohjeen mukaan ja tähän ohjeeseen kuului puuroriisi sekaan. En tiedä käyttääkö moni riisiä kaalilaatikossa mutta itse tykkäsin tästä ja eikös se perinteisesti laatikkoon kuulu 🙂 Perinteiseen laatikkoon kuuluu ilmeisesti myös siirappi mutta sitä en itse lisännyt. Valmistukseen meni kolme tuntia, joten kovassa nälässä tätä ei kannata alkaa tekemään. Aika ja kunnon haudutus on kaalilaatikossa A ja O, jotta kaalit pehmenevät kunnolla. Näin kaalilaatikosta saa oikein suussasulavan.

OHJE

Kaalia

400g jauhelihaa, kanan jauhelihaa tai soijarouhetta

1-2dl puuroriisiä

Suolaa

Suikaloi kaali ohuiksi siivuiksi.

Laita puoli kattilallista vettä kiehumaan. Heitä sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä kaalia pienellä lämmöllä noin tunti. Lisää kaalin sekaan myös puuroriisi.

Paista jauheliha, kana tai valmista soijarouhe ja mausta suolalla.

Kaada jauheliha, kana tai soija laatikkovuokaan ja sekaan kaali keitinveden kanssa. HUOM! Älä kaada liikaa keitinvettä, ettei laatikosta tule liian löysä.

Paista 170-180 asteessa uunin keskitasossa 1h 15min ja lopuksi vielä 250 asteessa noin kymmenen minuuttia, jotta pinta ruskistuu kauniisti. Seuraa lopussa laatikkoa, ettei se kuivu kovassa lämmössä.

Anna vetäytyä hetki ja nauti tätä herkkua puolukkahillon kanssa.

Herkullisia hetkiä!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.