Hae
Mirva Emilia

Rakkautta ja romantiikkaa Haikossa

Heippa,

lähdettiin Tuomaksen kanssa viettämään meidän 10 vuotis päivää Porvooseen Haikon kartanoon ja tätä paikkaa ei voi kuin kehua ja ihmetellä. Aivan uskomattoman ihana, ylellinen ja viehättävä paikka. Ulkona on iso terassi josta aukee kaunis näkymä isoon puistoon. Haikon kartanoa ei todellakaan verrata turhaan keskieurooppalaisiin linnahotelleihin, sillä tätä kartano juuri on. Kartanon menneisyys liittyy läheisesti Suomen historiaan, monta kertaa se on poltettu ja ryöstetty mutta aina se on noussut tuhkasta uudelleen. Kartanoon on liittynyt myös paljon keisarillista ja kuninkaallista loistoa ja erityisesti 1800-luvulla kansainvälisen aateliston jäseniä vieraili kartanossa.

Haikon kartanoon liittyy myös paljon Suomen taide mikä näkyy vahvasti kartanolla. Kauniita tauluja ja antiikkia löytyy kaikkialta. Ja onhan kartano ollut kesänviettopaikkana taiteilija Albert Edelfeltin äidille, josta tuli myös taiteilijan kesäkoti. Paikka on siis täynnä suurta historiaa, taidetta ja tapahtumaa. Paikkana tämä Haikon kartano on todellinen inspiraation ja kauneuden lähde.

Saimme yhteistyön kautta meille kartanon yhden parhaimmista sviiteistä, jossa yövyimme kaksi yötä. Kun saavuimme perille meitä oli vastassa todella hyvä, asiantunteva ja iloinen palvelu. Huoneessa meidät yllätti pullo kuohuvaa mansikoiden kera ❤️  Enpä olis uskonut että päästään viettämään meidän vuosipäivää näin hienoissa ja tunnelmallisissa maisemissa!

Meidän huoneeseen pääset tutustumaan täältä.

Kartanoon tutustumista 

Ensimmäisenä päivänä kierreltiin suurta pihapiiriä ympäri mistä löytyi puistojoogaa, frisbee golfia ja ihania puistoalueita tuolineen ja pöytineen. Rannalta löyty Villa Haikko mikä toimii niin juhlapaikkana kuin kokoustilana. Suurelle puistoalueelle voisi mennä viettämään aikaa vaikka koko päiväksi, katsella ympärille ja nauttia sillä paikkana se on todella kaunis. Kiivettiin myös näköalatornille mistä aukesi näkymä merelle.

Vanhan kaupungin loistoa

Toisena päivänä lähdettiin kiertelemään Porvoon vanhaan kaupunkiin ja se paikka oli täynnä pieniä tunnelmallisia putiikkeja ja kahviloita. Heti kun vanhaan kaupunkiin asteli tuli mieleen keskiaika jolloin naisilla oli kauniita pitsisiä mekkoja ja miehillä puvut ja rusetit kaulassa. Vanhassa kaupungissa oli pieniä katuja siellä täällä ja pieniä piha-alueita joissa kasvoi kauniita kukkia ja puita.

– Mirva 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.