Hae
Mirva Emilia

Mäntän taidenäyttely – Tosikoita & Veitikoita

Mäntän taidenäyttely, Tosikoita ja Veitikoita on Myllyrannan oma taidenäyttely persoonallisista muotokuvista Gandhista Santapukkiin. Maalaukset maalannut Ronny Gilan maalasi vuosi sitten kevään aikana muotokuvia vanhoista ja nykyisistä mänttä-vilppulalaisia ja piti viime kesänä näyttelyn myös näistä maalauksista. Tänä kesänä aukesi tämä uusi näyttely, Tosikoita ja Veitikoita. Tällä kertaa maalausten kasvot ovat valtakunnallisesti ja globaalisti tunnettuja kasvoja.

Jokaisen maalauksen kohdalle on kirjoitettu runo, jotka nostavat entisestään maalausten kasvot henkiin ja näyttelyn taustalla soi Eero Peltosen säveltämä musiikki. Näyttelyyn on luotu ihana tunnelma ja rakennus, jossa taidenäyttely pidetään on 100 vuotta vanha mylly, joka korostaa näyttelyn  tunnelmallisuutta ja persoonallisuutta.

Ronny Gilan pitämässä puhetta taidenäyttelyn avajaisissa.

mäntän taidenäyttelyn miljöö on oikea elämys

Meidät kutsuttiin tutustumaan taidenäyttelyyn viime sunnuntaina, johon paikalle oltiin kutsuttu myös muuta perhettä sekä yhteistyökumppaneita. Itse taiteilija piti alkuun puheen ja kierroksen aikana hän kertoi maalauksista omalla rennolla tyylillään. Taidenäyttelyn miljöö tarjoaa paljon muutakin kuin taidenäyttelyn, sillä samasta rakennuksesta löytyy myös muuta taidetta. Piha-alueella on vanha Veturitalli, jossa on muodin ja sisustuksen myymälä sekä samasta rakennuksesta löytyy ruokaravintola ja kahvila. Saakin varautua siihen, kun Myllyrannan pihaan kaartaa, että siellä kuluu aikaa.

Valtteri Bottas juomassa voiton shamppanjaa.

Paavi Franciscus ja Ortodoksinen pappi Mitro Repo. 

Astrid Lindgren, Peppi Pitkätossu ja Herra Tossavainen.

Myllyranta on paikkana aivan ihana ja tykkäänkin siitä erityisen paljon siksi, että siellä on erilaisempaa ja persoonallisempaa tavaraa myynnissä. Näin kesällä myymälä myy paljon pellavatuotteita sekä tietysti muita ihania kesävaatteita. Täytyy myöntääkin, että joka kerta kun sinne menen niin ilman pientä nyssäkkää en sieltä pois lähde. Myymälä tosiaan tarjoaa niin vaatteita, asusteita kuin sisustustakin. Täällä suosittelen käymään täydestä sydämestäni.

Myllyrannan oma ravintola oli tehnyt avajaisiin ihania voileipäkakkuja ja mansikkaisen juustokakun. 

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.