Hae
Mirva Emilia

Pöpöt pois ja petivaatteet ulos

Aamu alkoi kun petivaatteet lensi lumihankeen muutamaksi tunniksi. On ihana laitaa puhtaat joululakanat raikkaisiin petivaatteisiin ja kömpiä illalla sänkyyn. Nyt kun pakkaset on kireitä niin sitä kannattaakin hyödyntää pöpöjen tappamiseen. Suursiivouksen aikana heitän sohvatyynyistä lähtien kaikki ulos pakkaseen mutta tänään meni vain petivaatteet. Sain seuraksi täksi päivää siskon tytön niin suursiivous jää ja päivä menee touhutessa tätin rakkaan kanssa ❤

Mulla on ollut some aika hiljainen muutaman päivän. Itsenäisyyspäivänä nukuttiin pitkään kun lapset oli mummulassa yötä ja nautittiin rauhallisuudesta. Iltapäivällä haettiin lapset sitten mummulasta ja juotiin samalla itsenäisyyspäivän glögit. Sinne oli pyydetty muitakin sukulaisia ja siellä ihasteltiin lasten koristelemia pipareita. Iltapuhteeksi vielä oli lumitöiden aika, Niksu kävi ekan kerran ulkojäillä ja Tuomas kävi vaihtamassa autoon akun. Se ei oo meinannut lähteä käyntiin eikä siis aina olekaan lähtenyt muutakun virralla niin nyt oli sitten akun vaihdon aika. Nyt sitten mitsu taas pörähtää hyvin käyntiin ? Onneksi pian alkaa lauhtumaan niin pääsee Niksu uudestaan luisteleen. Luistelu on Niksun ihan lemppari puuhaa talvella ja ulkojäillä viime talvikin meni.

Itsenäisyyspäivänä oli Niksun nimpparit. Eilen kahviteltiin niitä pienellä porukalla. Nimppareita ei olla koskaan juhlittu mitenkään isosti, isovanhemmat saattavat tulla käymään ja lähimmät sukulaiset tai sitten ei ollenkaan. Niksu kuitenkin näppärästi laittoi kutsua menemään niin tottakai kahvit sitten vieraille keitin ? Tykkään kovasti kun meillä on väkeä kylässä ja joulu ollaankin taas sukulaisten kesken meillä. Ollaan monena vuonna vietetty joulu meillä ja saatu ihania muistoja ja perinteitä jouluun. Aattona pappa tulee savustamaan kalaa ja tänä vuonna saadaankin joulupöytään Niksun kalastamaa kalaa. Voitte vaan kuvitella miten ylpeä poika täällä kalastamastaan kalasta on.

Tänään kun lapset tulee koulusta niin riisutaan kuusi sinisistä palloista pois, vaihdetaan joulupallot ja laitetaan tonttuovi paikoilleen. Vielä on tekokuusi, saa nähdä tuleeko tämä vuonna aitoa kuusta vai ei. Laitoin kuusen jo marraskuun viimeinen päivä. En ole koskaan laittanut niin aikasin kuusta sisälle, mutta tänä vuonna jostain syystä sen jo halusin. Luulenpa, että tästä jää joka vuotinen tapa.

Nyt jatkan vielä tietokoneella Faten töitä ja sen jälkeen keskityn pieneen tätin kultaan ❤

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Huomenta!
    Blogissani on Joulun this or that-postaus ja nyt haastan sinut vastaamaan kysymyksiin blogissasi! Otatko jouluhaasteen vastaan?

    Iloista jouluarkea!?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.