Hae
Mirva Emilia

Miten oppia kohtuus? Sokerittomuus auttaa vatsakipuihin

Ja onhan se sanomattakin selvää, että kenen tahansa vatsalle sokerittomuus on hyväksi. Oon ollut jo pitkä aikaan sokeri koukussa ja olen yrittänyt etsiä karkin sijaan herkkua mikä ajaisi saman asian. Mutta eihän karkkia korvaa mikään muu kuin karkki. Jos tekee mieli karkkia niin silloin sitä on saatava ja sitä syödään. En ole pulla tai jäätelö ihmisiä, joten nekään ei auta makeannälkään.

Sokerittomuus lähti halustani saada suolistoni tasapainoon

Sokerikoukusta on vaikea päästä eroon ja sitä verrataankin jopa nikotiinikoukkuun. Olen vasta aloittanut tämän sokerittomuuden dieettini kautta ja tämän dieetin tarkoitus ei olekkaan saada juurikaan painoa pois vaan haluan saada vatsani tasapainoon. Olen kärsinyt kesän aikana paljon vatsa kivuista ja siksi halusin ottaa itselleni puhdistuskuurin, jotta tasapaino suolistooni taas palautuisi. Sokerittomuus tarkoittaa tällä hetkellä mulle täysin ilman sokeria olemista mutta haluan tällä oppia ”käyttämään” sokeria maltilla. Sitä se meinaan ei ole ollut vaan olen syönyt lähes päivittäin karkkia. Jos yksi päivä on ollut välissä ilman niin seuraavana päivänä sitä on jo pitänyt saada ja sitä syödessä ei ole välttämättä ollut mitään tolkkua vaan karkkia on sitten ihan kunnolla syöty. Miltä valitettavasti on alkanut näkymään myös kropassani.

Tällä sokerittomuudella todella haastan itseäni ja vaikkei tätä olekaan mennyt kuin vasta muutama päivä niin olen todella tyytyväinen itseeni, että olen pystynyt olemaan lähes ajattelematta herkkuja. Vettä on mennyt sitäkin enemmän, sillä olen veden juonnilla korvannut makeanhimoni. Etenkin ruoan jälkeen makean himo on ihan mahdoton.

Opettelen vasta kohtuuteen

Olen 32 vuotias enkä vieläkään osaa syödä karkkia kohtuudella. Monissa ohjeissa on, että kaikkea voi syödä kohtuudella ja arki on tasapainoisempaa kun liikkuu hyvin ja, että kaikkea voi syödä kohtuudella kun kuluttaa sen ns. ylimääräisen pois. Mulle tämä kohtuus sana on karkin suhteen vieras, koska en ole sitä oikeastaan koskaan oppinut. Olen tehnyt saliohjelmia missä olen noudattanut tarkkaa ruokavaliota enkä ole lipsunut mutta kun se ohjelma on loppu olen ihan hukassa. En tiedä mitä pitäisi tehdä, mitä pitäisi syödä ja kuinka paljon, jotta pysyn siinä kunnossa missä sen ohjelman lopetettua olen. Lipsumista on tullut pikkuhiljaa enemmän ja enemmän ja taas tuntuu, että olen lähtöpisteessä. Vaikka vatsakivut on aina varmoja herkkujen jälkeen niin nekään ei ole pidätellyt. Tulen syömään ja haluan syödä herkkuja mutta haluan oppia sen kohtuuden siinä. Enhän mä pizzaakaan syö päivittäin vaan se on ehkä kerran kuukauden mättö, jos sitäkään. Tähän kun pystyisin myös karkin suhteen niin saisin olla todella ylpeä itsestäni. Tämä vaatii tiukkaa itsekuria mutta olen hyvin luottavainen kuitenkin tämän asian suhteen.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.