Hae
Mirva Emilia

Pettymys – oletko pettynyt vai pelkäätkö pettymystä?

Pettymys voi olla itse aiheutettua, jonkun muun aiheuttamaa tai tunteellista pettymystä eli pelkäät tulevasi petetyksi tai pelkäät pettyväsi johonkin. Pelkäät pettyväsi esimerkiksi johonkin työhön liittyvään voi olla pelkoa pettymykseen, arkeen tai ihmissuhteeseen ja nämä tunteet saavat sinua toppuuttelemaan itseäsi vaikka todellisuudessa ei ole varmaa tuletko pettymään vai et. Kannattaakin tarkastella monista eri näkökulmista pettymyksen tunnetta ja pelkoa ja sitä, onko siihen ihan oikeasti aihetta.

viikon tarotkortti – pettymys, mitä se tarkoittaa?

Pettymyksen kortti kuuluu tarotpakassa maljojen kortteihin. Tämä pienten salaisuuksien kortti käsittelee tunteita ja tuntemuksia. Viime postauksessa kirjoitin oman sisimmän kuuntelemista ja tämän kortin tuoma viesti onkin, että niitä sisäisiä viestejä ei ole kuunneltu tai ne on jätetty huomiotta eivätkä siis tärkeät viestit ole tulleet kuunnelluksi ja näin pettymys koettuun asiaan on päässyt tulemaan. Kortin kuvaama pettymys tuleekin nimenomaan tunteiden tasolla koettua pettymystä. Odotuksia on ollut liikaa mutta oma sisäinen ääni ja varoitusmerkit on jäänyt kuuntelematta.

Kortti voi kertoa myös sen, etteivät ennen nautintoa aiheuttaneet asiat enään tunnu miltään ja se tuottaa epäonnistumisen ja surun tunnetta. Pelätään uudistumista ja pelätään sitä, että ollaan epäonnistuttu jos jokin asia ei enää miellytä ja nämä tunteet estävät sinua uudistumasta. Uudistuminen ja vanhojen asioiden poisjättäminen voikin olla todella katsetta avartavaa ja jos jokin asia ei enää tunnu hyvältä se ei tarkoita, että olisit epäonnistunut. Se ei vaan ole enään sinua varten. Olemme herkkiä tuntemaan ja ottamaan vastaan negativisia tunteita ja mietimme usein ennemmin epäonnistumisia kuin onnistumisia ja mihin ne onnistumiset voivat johtaa. Tarviiko aina näkyä valoa tunnelin päässä vai voisitko ensin hyväksyä ne huonotkin tunteet mitkä kumpuavat sinusta ja sen jälkeen katsoa millaiselta sinun edessäsi näyttää? Kun hyväksyt kaikenlaiset tunteet etkä yritä tukahduttaa niitä, niin samalla hyväksyt enemmän itseäsi ja huomaatkin että sitä valoa alkaakin näkymään tunnelin päässä <3

ensin on hyväksyttävä tämän hetkinen tilanne

Hyväksy asiat ja miten ne tällä hetkellä ovat. Selvitä itsellesi asioiden oikea laita äläkä etsi syyllisiä. Syyllistäminen ei auta vaan se, että kuuntelet itseäsi ja hyväksyt sen hetkiset tunteet täysin. Tämä on suuri kasvun paikka ja haaste mitä olet saanut ja tiedän, että selviät siitä varmasti. Älä jätä itseäsi nyt syrjään vaan anna kehollesi ja mielellesi vihreää valoa ja hyväksyntää. Kun tarkastelet tilannettasi ja mistä ja miten pettymys on saanut alkunsa olen varma, että löydät varmasti uusia mahdollisuuksia joita et ole ennen huomannut. Olet keskellä prosessia mitä opit ja tällä kertaa se näyttäytyy sinulle pettymyksen pelkona. Älä siis etsi syyllisiä ulkopuolelta tai siirrä vastuuta jollekin toiselle vaan mieti kuinka ratkaiset pettymyksen itse.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.