Hae
Mirva Emilia

Bloggaaminen lähtenyt nollasta 180 000 sivukatselukertaan!

Bloggaaminen lähti jokunen vuosi sitten siitä, kun halusin alkaa kirjoittamaan päiväkirjamaisesti meidän touhuista ystäville ja sukulaisille ilman mitään isompaa tavoitetta. Aloitin kirjoittamisen lily.fi sivulla, mutta koko ajan katseeni oli vaikuttajamediassa. Ehdin kirjoittamaan lilyn alustalla vuoden verran kunnes pääsin kirjoittamaan sinne minne oikeasti halusin, tänne Vaikuttajamedialle. Ja helmikuun lopussa blogini täyttääkin 2v. täällä vaikuttajamedialla. Tuota ensimmäistä vuotta en halua edes ottaa laskuihin blogiuralleni mukaan, koska suoraan sanoen siinä ei ollut päätä eikä häntää. Tekstit oli tosi lyhyitä ja pinnallisia kun taas nykyään haluan mennä enemmän pinnan alle ja kertoa myös niistä vaikeista asioista, koska sitähän se elämä on. Yhtä vuoristorataa ja erilaisten tunteiden kokemista.

Vielä edelleen pidän bloggaamista kivana harrastuksena ja kanavana jakaa meidän elämästä palasia, kertoa työstäni ja antaa vinkkejä pitämistäni kauneus- ja muotijutuista. Tuomas aloitti meillä vessaremontin ja katselin juuri vessankaapin kätköjä niin siellä on vaikka mitä kivoja kosmetiikka purkkeja joista voisin jossain kohtaa kirjoitella kun pääsen niitä kokeilemaan enemmän 🙂 Mm. Yves Rocherilta on erilaisia tuotteita. Yves Rocheriin oon lapsuuden jälkeen tykästynyt uudestaan ja mulla onkin brändin meikkejä nyt käytössä. Kätköistä löytyy myös weDo:n hiustenhoitotuotteita, mitkä otin viikko sitten käyttöön ja tuntuu tosi miellyttävältä. Mutta Näistä lisää myöhemmin 🙂

bloggaaminen on muuttunut paljon vuosien varrella

Bloggaaminen on muuttunut paljon siitä mitä se on ollut ja joskus siitä on ollut jopa kirjoituksia, ettei kukaan enään lue blogeja. No bloggaajien luvut kertovat kuitenkin toista. Jokainen aloittava bloggaaja lähtee tietenkin alusta eli nollista ja siitä alkaa kerryttämään omaa lukijaporukkaansa. Helppoa se ei ole ja vaatii järjetöntä kärsivällisyyttä mutta se kärsivällisyys palkitaan. On aivan ihana katsoa omia lukuja ja sitä, kuinka hurjan paljon ne on noussut vuoden sisään. Ja niihin isoihin lukuihin on jokaisella bloggaajalla mahdollisuus päästä! Jokainen meistä lähtee etenemään samalta viivalta.

Bloggaamisessa tärkeää on, että tietää omat arvot ja kirjoittaa niiden mukaan. Ei kannata tehdä sillisalaattia, koska silloin se on jopa itselleenkin vaikeaa. Ja tätä sillisalaattia oli alkuun myös minun blogini. Kirjoitin kaikesta kaikkea enkä saanut kunnolla mihinkään kuitenkaan otetta. On muistettava, ettei kaikkia tarvitse yrittää miellyttää vaan pääasia on, että bloggaaja on oma itsensä ja tuo omia mielenkiinnon aiheita ja arvoja esiin. Näin myös se oikea kohdeyleisö löytyy. Mulle on noussut esimerkiksi kosmetiikassa entistä tärkeämmäksi vegaanisuus ja luonnonmukaisuus. Kaiken ei tarvitse olla 100% luomua ja luonnonmukaista mutta se, että ne on jollain tapaa otettu huomioon brändissä ja arvostetaan sen kautta meidän kaunista luontoa. Ja tätä linjaa pidän myös blogissani ja yhteistöitä tehdessä. Näin voin suoraan sydämestä suositella myös lukijoille brändin tuotteita.

mitä blogin sivukatselukerrat tarkoittavat?

Lukijakertoja seurataan Google Analyticsin kautta. Siellä näkyy erilaisia lukuja kuten se, kuinka monta lukijaa on tällä hetkellä hetkellä lukemassa omaa blogia (reaalikainen luku), yleisön sukupuoli ja ikä, käyttäjät kellonaikojen mukaan, maat, mistä lukijat ovat ja tietysti sivukatselukerrat. Sivukatselukerrat kertovat kuinka monta oman sivuston avausta esimerkiksi kuukauden aikana on tehty. Tätä voi myös muokata ja katsoa päiväkohtaisen tai viikkokohtaisen luvun. Yhteistöitä tehdessä analyticsin tarkkailu on tärkeää, jotta yhteistyökumppanille voi kertoa millaista ja kenelle näkyvyyttä oma blogi tarjoaa.

Sivukatselukerrat näyttävät blogin laajuuden konkreettisesti ja onhan se hullua, että tätä munkin blogia luetaan keskimäärin 15 000 kertaa kuukaudessa! Eli 180 000 kertaa vuodessa! Ihan mieletöntä ja samalla todella upeeta, että lukijoita kiinnostaa meidän touhut. Voisinkin vielä enemmän alkaa kirjoittamaan ihan meidän arjesta. Se on jäänyt vähän vähemmälle kaiken muun alle, mutta tähän yritän panostaa enemmän 🙂 Tervetuloa myös instragramiini seurailemaan meidän puuhia!

Suuri KIITOS kun luet blogiani!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.