Hae
Mirva Emilia

Rakastettu ja vihattu SoMe

Somesta on tullut monelle ja myös mulle elämäntapa. Somessa tutustaan uusiin ihmisiin, ollaan kontaktissa yksityis- ja yritysihmisiin ja siellä halutaan jakaa omaa elämää toisille. Somessa tykkäillään, kommentoidaan ja reagoidaan toisten kuvia ja tarinoita. Siihen tulee todella äkkiä riippuvaiseksi ja vaikka ajattelee että selaan äkkiä etusivun läpi niin yhtäkkiä sitä huomaakin istuvansa jo toista tuntia samassa paikassa kiertämässä somen ihmeellistä maailmaa. Se todellakin vie mennessään eikä sitä meinaa aina osata lopettaa.

Yritykset osaavat jo käyttää sosiaalista mediaa hyväksi esimerkiksi mainostamiseen. Mainostaminen on yrityksille helppoa, saa nopeasti hyvää levikkiä ja omaa yritystä tietoon vaikka ympäri maailman. Työkaluna some on siis todella hyvä keksintö! Ja on ihana nähdä kuinka yritykset ottavat hyvin vaikuttajat vastaan ja tekevät heidän kanssa diilejä. Myös muut kuin yritykset tai vaikuttajat käyttävät somea aktiivisesti. Siellä kerrotaan avoimesti omasta elämästä, jopa niistä kivuliaimmista ja aroista tilanteista. Somessa osaa olla myös todella julma välillä. Nyt on ollut pinnalla nettikiusaaminen ja musta on todella surullista ylipäänsä että ihmiset kiusaavat toisiaan, oli kyse sitten nettikiusaamisesta, työpaikkakiusaamisesta tai koulukiusaamisesta. Nämä pitäisi ehdottomasti saada loppumaan.

Mutta miksi rakastettu ja vihattu Some? Miksi sitä samaan aikaan rakastaa mutta kuitenkin vihaa? Mulla on tietynlainen viha-rakkaussuhde tai sanoisinko mieluumminkin rakastunut ja ahdistunut suhde someen.  Rakastan somettaa. Haluan kertoa ja näyttää mitä teen ja mitkä on mun mielenkiinnon kohteita ja tuoda esiin omia ajatuksia mutta kuitenkin se tuo välillä ahdistusta. Ahdistun äkkiä siitä jos olen liikaa somessa mutta ahdistun myös siitä jos en ole siellä 😀  Eli selvä viha-rakkaussuhde! Mulla saattaa tulla huomaamatta päivä tai kaksi etten päivitä mitään, ei uusia kuvia tai storyja. Selailen, kommentoin ja tykkäilen kuvista päivittäin mutta en päivitä omaa sivua.Vaikka kyseessä ei ole kuin yhdestä tai kahdesta  päivästä niin tulee olo että nyt täytyy laittaa jotain koska on ollut hiljaisempaa ja täytyy laittaa koska HALUAN laittaa uuden kuvan tai kertoa storyssa mitä olen tehnyt. Tästä tulee meidän suhteen rakkaus. Haluan ja rakastan somettaa ja vaikka välissä olisi muutama hiljainen päivä niin so what? Ei se niin vakavaa ole ?

Onko muilla samanlaisia fiiliksiä Somen suhteen? Tai millaisia ajatuksia se teille tuo? 🙂

-Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.