Hae
Mirva Emilia

Itsensä aliarvioiminen vaikuttaa tulevaan – 4 steppiä itsesi rakastamiseen

Itsensä aliarvioiminen ja pelko omaa tulevaisuutta kohtaan kasvaa kun ei luota itseensä ja omiin kykyihin. Menneisyyden haamut meinaavat tulla oman tulevaisuuden eteen mutta silloin on hyvä muistuttaa itseään, että se mitä tapahtui menneisyydessä ei määritä omaa tulevaisuutta. Kun kohtaa omat pelot ja hyväksyy ne silloin alkaa myös avautumaan uusia ovia tulevaisuudelle. Sieltä voi olla tulossa jotain ihan uutta ja odottamatonta kunhan annamme sille mahdollisuuden.

Itsensä aliarvioiminen hidastaa meidän tekemistä

Itsensä rakastaminen ei missään nimessä ole itserakkautta vaan se on rakkautta itseään kohtaan. Toimimalla itseään kohtaan arvokkaasti ja itseään kunnioittaen itsensä rakastaminen kehittyy koko ajan. Jotta pystyy rakastamaan aidosti itseään täytyy päästää peloista irti. Niistä peloista mitkä pidättää sinua rakastamasta itseäsi. Pelolle ei tarvitse antaa valtaa mutta niitä voi kuunnella. Mistä pelot tulevat ja tarviiko niiden enään hallita minua? Pelot tulevat meidän omasta menneisyydestä ja kun niistä päästää irti elämä avautuu ihan eri tavalla. Ollaan avoimempia ja uteliaampia omalle tulevaisuudelle.

Pelkojen ei tarvitse hallita omaa elämää eikä myöskään omia taitoja tarvitse aliarvioida. Jokainen meistä tietää omat taitomme ja kehityksen paikan. Harjoitellaan niitä eikä anneta menneisyyden pelkojen hallita omaa mieltämme. Jotta voimme avata itsemme tulevaisuudelle ja sen tuomalle onnellisuudelle tarvitsee tehdä hieman töitä oman mielen eteen. Henkinen hyvinvointi on hyvin tärkeää elämän tasapainossa. Annankin sinulle neljä mun mielestä tärkeintä neuvoa siihen, kuinka opit rakastamaan itseäsi ja elämään onnellista elämää ❤️

  • Arvosta itseäsi

Arvosta itseäsi ja sitä mitä olet saanut aikaan omassa elämässäsi. Katso itseäsi rakastavasti peilistä ja hyväksy hänet kuka sieltä katsoo.

  • Luota kykyihisi

Luota omaan osaamiseesi ja ole ylpeä siitä, missä olet juuri nyt. Älä aliarvioi omaa osaamistasi vaan luota itseesi. Kun olet valmis ja/tai halukas niin päästä itsesi edistymään ja tue omia kykyjäsi ja tavotteitasi.

  • Usko itseesi

Jos joku yrittää polkea sinua alaspäin älä silti menetä uskoa itseesi. Usko omiin kykyihisi, usko omiin haaveisiisi ja usko, että tulet onnistumaan niissä. Älä anna minkään tai kenenkään astua unelmiesi eteen. Mitkä kolme asiaa ovat tärkeimmät saavutuksesi tällä hetkellä elämässäsi? Entä mitkä kolme asiaa ovat niitä, joita haluat elämääsi saada?

  • Kuuntele itseäsi, toiveitasi ja arvosta niitä

Mitkä ovat sinun haaveita ja unelmia? Mitä askeleita sinun täytyy ottaa, jotta pääset toteuttamaan omia haaveitasi? Kuuntele itseäsi ja mene rohkeasti omia unelmia kohti. Olet ansainnut kaiken hyvän elämääsi.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.