Hae
Mirva Emilia

Apua kirjoittamisesta – ole avoin itsellesi

Olen saanut ihan valtavasti apua kirjoittamisesta, varsinkin sen jälkeen kun uskalsin alkaa kirjoittamaan julkisesti suolistosairaudestani. Avoimuus ja rehellisyys itselleen ja itseään kohtaan tuo valtavasti rohkeutta ja itsevarmuutta. Muistan kun kirjoitin ensimmäisen tekstini sairaankaunis sivustolle Facebookissa ja itkin. Itkin sen koko ajan kun kirjoitin. Siinä huomasin kuinka paljon patoutuneita tunteita pidin sisälläni. Turhautumista, vihaa ja surua oli ihan hirveä määrä, mikä puski musta ulos. Kun olin kirjoittanut tekstin en edes lukenut sitä läpi vaan annoin mennä ja julkaisin sen. Kaikkine haavoineen ilman kaunistelua. Julkaisemisen jälkeen mun olo helpottui. Oloni oli todella helpottunut kun tunsin rohkeuteni, uskalsin avata tunteeni ja kertoa, miltä musta ihan oikeasti tuntui. Sen jälkeen kaikki tsemppiviestit mitä tuli ja on tullut ja keskusteluja tuntemattomien kanssa somen kautta on ollut ihan super ihanaa. Vaikka some onkin välillä täynnä pintaliitoa ja onhan niitä kiva välillä katsoa, mutta kyllä se aitous ja rehellisyys puree ainakin muhun.

Se, että tuntemattomat ihmiset uskaltavat laittaa mulle viestiä ja saan antaa vertaistukea muille vatsaongelmaisille on ihana asia. Sehän tässä bloggaamisessa parasta onkin kun tietää, että pystyy auttamaan myös toisia omilla kirjoituksilla ja huomaa ettei tässä suossa yksin ollakaan. Vertaistuesta saa paljon apua meistä jokainen ja siitä voitkin käydä lukemassa täältä.

Kirjoittamisesta voi olla apua myös sinulle

Kirjoittamista on monenlaista. Voi perustaa oman blogin, mitä pitää samalla omana päiväkirjana tai sitten voi kirjoittaa kotona omaan lukolliseen päiväkirjaan omia tunteita ja kokemuksia ja jättää ne sinne kertomatta niistä muille. Kirjoittaminen on hyvä avautumisen muoto ja siinä voi ilmaista itseään todella avoimesti. Kaiken ei tarvitse olla julkista vaan kirjoittaa voi ihan omaksi ilokseen. Voi kirjoittaa omista peloista, suruista, mistä nautit ja mikä tekee sut onnelliseksi tai vaikka väliin omia lempireseptejä. Se on sun päiväkirja mihin voit kirjoittaa ihan mitä haluat.

Kirjoittamisesta on tullut mulle ns. terapia muoto, koska tiedän että se auttaa tuomaan niin hyvät kuin huonotkin fiilikset ulos. Kirjoittaminen helpottaa huonoa oloa ja muistuttaa myös niistä onnellisista ja hyvistä hetkistä. Suolistosairauden myötä tunteet menevät laidasta laitaan. Kun yhtenä päivänä mieli on surua ja vihaa täynnä niin jo toisena päivänä mielen valtaa kiitollisuus ja onnellisuus. Kaikesta näistä olen kirjoittanut tänne ja ne on helpottanut oloa huomattavasti. Ja kun tulee huonoja päiviä niin muistan kirjoittamisen kautta myös ne kiitollisuuden asiat mitä sairaus on mun elämään tuonut. Pelkkää p*skaa tämä ei koko aikaa ole vaan sairaus on tuonut mukanaan myös paljon hyvää. Pienet asiat, mitkä saattoi ennen sairautta tuntua mitättömiltä niin tuntuvat nyt paljon isommilta ja arkisia asioita osaankin arvostaa nykyään enemmän. Suolistosairaus on opettanut, ettei mikään ole itsestäänselvää.

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia

Yksi kommentti

  1. Maija kirjoitti:

    Kaunis kirjoitus ja täysin totta. Hienoa, että kirjoittamisesta on ollut apua sinulle tässä asiassa. Minulla on myös vatsavaivoja ja olen todennut, että näiden kanssa auttaa valtavasti kun voi olla rehellinen sekä avoin.
    Kirjoittaminen on suuri apu itselle asioiden läpikäymiseen, ja pidän tästä kyllä muutenkin. Olen myös kuullut, että siitä on monelle ollut apua päihdeongelmien kanssa, tämä on minusta hyvin hienoa myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.