Hae
Mirva Emilia

Takana touhukas viikonloppu

Heippa, ja ihanaa maanantaita! Täällä lumipyry on ottanut säässä vallan ja mietin, että pitääkö ihan oikeesti mennä tänään vielä lumitöihin ?? Mulla oli suunnitelmissa päivittää lasten synttärijuhlat leipomuksia tänne blogin puolelle viikonlopun aikaan, mutta ei kyllä tunnit riittänyt siihen millään. Meillä on kunnon touhu viikonloppu takana! Meillä oli lasten synttärijuhlat lauantaina. Oli aivan ihanaa kun muutaman vuoden tauon jälkeen saatiin taas talo täyteen sukulaisia ja kummeja ? Viime viikolla alkuviikko oli jotenkin kauheeta työskentelyä ja järkkäilyä pään sisällä kun mietin mitä teen minäkin päivänä, mitä leipomuksia teen ja keskiviikko taas meni koko päivä Tampereella. Mulla on aina tää sama juttu. Eli kun tiedän, että jonakin päivänä, useimmiten viikonloppuna, on jotain mikä vaatii järjestämistä niin oon koko viikon ihan pallo hukassa. En osaa tehdä mitään muuta kun miettiä mitä teen, millon teen ja näitä sitten odottelen, että millon pääsen tekemään. Ja tähän päälle tietenkin kauhee stressi siitä kaikesta tekemisestä, vaikka tykkään laittaa ja leipoa juhliin ? Ihan hullua!

Kuvien en (taaskaan) ehtinyt ottaa paljon mitään. Perjantaina aloitin tosiaan leipomisen heti aamulla kahdeksan aikaan ja lopettelin illansuussa. Kaikki muut, paitsi yhdet suolakeksit ja karjalanpiirakat tein itse ja tällä kertaa gluteeniton kakkupohja onnistu ihan super hyvin! Sain siitä kuohkeen eikä se murentunut juuri lainkaan kun leikkasin sitä ? Teen kaikki aina gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi, että varmasti on kaikille sopivaa syötävää. Se onkin aina jännä miten gluteenittomat leipomukset onnistuu. Ja kyllä niitä epäonnistuneita leipomuksia tässä talossa onkin tullut, ja paljon! ? Mutta eihän sitä hyvää ohjetta muuten löydä jos ei kokeile ? Mutakakku-kuppikakut oli Julian toive kahvipöytään, Niksun suolanen piirakka ja yhden vieraan toive oli sitruuna-marenkipiirakka, ja näitähän tietenkin tein ❤

Sunnuntaina lähdettiin mun siskon kanssa ajelemaan Jyväskylään hyvinvointimessuille. Messuilla oli antiikkia, hyvinvointia ja käsityönä. Perinteisesti kuitenkin ennen messuja ja ennen yhtään mitään käytiin syömässä ? Messuilla oli paljon taitavia käsityöläisiä ja kun kuunteli miten ison työn ne käsityön eteen tekee ja millä luovuudella niin kyllä se arvostus vaan entistä enemmän kotimaista käsityötä kasvoi. Mulla itsellänikin valmistui itseasiassa tänään mun uusia Beautiful Design -vanerikorviksia, tulkaa seuraileen instaan. Tein näille koruille omat sivut ja tänään (viimeistään huomenna) laitan koruista kuvia ja stooria ? Korut on ihanan kevyitä ja koristan ne aina pienellä energiakivellä. Mun omaksi lemppariks näistä korviksista on tullut lootuksenkukka ja elämänpuu ? Messuilta löytyikin korunosia, mitä multa puuttui.

Kaikenkaikkiaan tosi kivat messut ja tosiaan, kun sunnuntaina mentiin niin oli just sopivan väljää kulkea ja mennä. Ihan mahtavaa, kun messutapahtumat aukeaa ja pääsee tutustumaan tuotteisiin, mistä ei välttämättä ole koskaan kuullutkaan. Oon aina tykännyt käydä messuilla sen tunnelman vuoksi ja, että pääsee tosiaan tutustumaan itselle uusiin brändeihin ja tekijöihin. Tosi kiva viikonloppu takana, vaikka eilen olinkin ihan puhki poikki ? Uusi viikko alkoi meillä sillä, että Tuomas lähti työreissulle eli ollaan lasten kanssa kolmistaan kotona ? Kivaa viikkoa!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *