Hae
Mirva Emilia

Kotona työskentely tuo plussia ja miinuksia

Kotona työskentely on ollut monelle nyt tuttua ja itsekin olen saanut siihen tutustua kunnolla kun aloitin yrittäjyyden. Rakastan olla kotona ja tähän pisteeseen olen halunnut jo pitkään – tehdä työt kotona ja aikatauluttaa itse työni. Toki tässä aikatauluttamisessa pitää olla joustava eikä mennä laput silmillä, mutta tämä tämä vapaus tuntuu vaan niin ihanalta. Ja se, etten ole joutunut heräämään herätyskelloon lähes vuoteen! Mun herätyskellona onkin toiminut aamuisin muumit ja Paavo Pesusieni ?

Olen aina tykännyt hitaista ja rauhallisista aamuista enkä siedä kovaa melua tai kiirettä. Sanoinkin yksi aamu Julialle kun muut oli lähtenyt kouluun ja töihin ja me maattiin vielä sängyssä puoli yhdeksän aikaan, että viimeistään syksyllä kun eskari alkaa niin saattaa tulla kiire jos tätä menoo jatketaan ? Tästä oon nauttinut myös Julian puolesta ettei ole tarvinnut herättää hoitoon aikaisin vaan on saanut nukkua niin myöhään kun nukuttaa ja sen mukaan hoidetaan aamu, koska kun eskari alkaa niin silloin myös Julian arki muuttuu erilaiseksi. Nyt voikin kuulostaa siltä, että yrittäjyys on ihanan leppoisaa ilman huolen häivää mutta tätähän se ei tietenkään todellisuudessa ole.

Kotona työskentely tuo haasteita Vapaa-ajan ja työn erottamisessa

Kotihiirenä kotona työskentely on mulle se paras työmuoto mutta tottakai se tuo haasteitakin arkeen. Suurin haaste on se, että mielessä pyörii lähes taukoamatta työasiat. Tähän olenkin tehnyt parannusta viime aikoina ja ottanut itselleni sellaista aikaa, etten ajattele töitä ollenkaan. Paras tapa siihen on lähteä kotoota kokonaan pois. Metsälenkit on parasta mitä omalle mielelle voin antaa, sillä työni on ihmisten kuuntelemista ja heidän auttamista. Toinen, minkä koen hyväksi on lähteä ystäville tai sukulaisille kylään (rajoitukset huomioiden) ja jättää työpuhelin ja sähköpostit kotiin. Nämä kaksi asiaa on auttanut mua erottamaan työn ja vapaa-ajan. Näiden avulla saan myös muuta ajateltavaa ja ajatukset nollille töistä. Näiden jälkeen onkin ihana palata aina töiden ääreen.

Jotta pystyn olemaan ihmisille läsnä ja avuksi 100% niin tarvitsen pienen hetken vain itselleni. Lenkkeilyyn ajankohdaksi olen kokenut parhaaksi aamun, koska aamulla ulkoilu virkistää omaa mieltä ja kehoa ja päivä lähtee kunnolla käyntiin. Haluan myös senkin takia ”hoitaa” ulkoilun aamulla, jotta iltapäivä ja ilta jää perheen kanssa olemiseen vaikka toki töitä teen ja vastaan silloinkin työpuhelimeen. Meille on ollut aina tärkeää, että ollaan illat yhdessä ja laitetaan lapset yhdessä nukkumaan. Toki poikkeusiltojakin on, mutta pääsääntöisesti ne hoidetaan yhdessä mistä olen todella onnellinen ja kiitollinen ❤️

Kotona työskentelyssä on siis huonojakin puolia, missäpä työssä tai työtavassa niitä ei olisi mutta 99% olen erittäin tyytyväinen, että pystyn ja voin kotona tehdä työni ?

Millainen työmuoto sulla on? Teetkö tai tykkäisitkö tehdä töitä kotona yrittäjänä tai työntekijänä?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Yksi kommentti

  1. Nadine kirjoitti:

    Itse olen tehnyt työtä kotoa käsin jo vuosia, eikä paluuta konttoriin ole. Kotitoimistossa on omat varjopuolet, mutta niiden kanssa oppii tulla toimeen pikkuhiljaa (https://viaperasperaadastra.com/2020/05/26/kotitoimisto-kotoa-kasin/). Kaikista parasta on se, että asioihin pystyy vaikuttamaan itse. Pikkuhiljaa löytyy oma rytmi, paras tapa työskennellä ja kyky erottaa työ- ja vapaa-aika toisistaan ? .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.