Hae
Mirva Emilia

Pienen kylän rauha vai ison kaupungin mahdollisuudet?

Oon aina tykännyt Helsingistä ja nyt olenkin muutamien vuosien sisään käynyt siellä paljon ja tutustunut kaupunkiin. Joka kerta rakastun siihen kaupunkiin enemmän ja enemmän! Välillä olen jopa katsonut olisiko siellä millaisia työpaikkoja tarjolla. Vaikkei tähän hetkeen muutto sinne olekaan mahdollista mutta toivon mukaan jossain vaiheessa, ainakin osaksi asuisin siellä. Ehkä sitten kun lapset ovat hieman isompia. Meillä lapset on niin maallistuneet (onko tuollaista sanaa olemassakaan :D)  etten nyt haluakkaan viedä heitä isoon kaupunkiin. Kuitenkin haluan, toivon ja rohkaisen heitä isompina tutustumaan erilaisiin paikkoihin ja matkustamaan maailmalla.

Pikku kaupungissa asumisessa on paljon hyviä puolia. Kaikki palvelut on lähellä, joten maito purkin hakemiseen ei tarvitse varata tuntia ja lähes kaikki on saatavilla mitä tarvitsee peruselämiseen. Asunnot ja vuokrat on edullisia ja itse ainakin tunnen että pienellä paikkakunnalla on turvallista asua ja kasvattaa lapsia. Täällä tuntee lähes jokaisen tai ainakin tutun tutun kautta. Onko se sitten aina niin hyvä asia, sitä en tiedä 😀

Miksi sitten itse haluaisin asua kaupungissa? Suurin syy siihen on isompi tarjonta palveluissa, töissä sekä harrastus mahdollisuuksissa. Mulle tulee myös jonkin verran tapahtuma kutsuja vaikuttaja tapahtumiin niin niihin olisi mahdollista osallistua useammin kuin täältä monen sadan kilometrin päästä. Kontakteja on helpompi muodostaa sekä kasvaa omassa työssä oli se sitten vaikuttajan työ tai mikä tahansa jos vaan itse haluaa mennä työssään pidemmälle. Tietysti isossa kaupungissa myös menot on suuremmat ja asunnot on paljon kalliimmat riippuen toki mistä asuntoa katsoo mutta se mitä kaikkea muuta kaupungissa asuminen tarjoaa on plussaa.

Mitä mieltä te olette? Kaupunki asuminen vai asuminen maalla? Ite tykkään olla molemmissa joten miksei sitä voisi joskus asua osaksi kaupungissa ja osaksi maalla. Kunhan lapset kasvatetaan ensin turvallisesti omilleen ❤️

Mirva

Yksi kommentti

  1. jasmindesiree kirjoitti:

    Itse asuin 6 vuotta Helsingissä, myös ihan keskustan tuntumassa Katajanokalla mikä oli aluksi tosi hienoa kun oli meri vieressä ja vaikka mitä. Mutta, kaikkeen kyllästyy aikanaan ja itse aloin kaipaamaan nimenomaan pois kaupungin hälinästä ja siitä kamalasta ihmisruuhkasta. Varsinkin työmatkat oli uuvuttavia, kun änkesi itsensä täpötäynnä olevaan ratikkaan. Palveluita tietysti on enemmän mutta eipä niitä juuri tullut käytettyä siellä asuessa. 😀 Elämä on vienyt eteenpäin ja nyt kun saimme esikoisen, päätettiin muuttaa pienempään kaupunkiin ja ei ole kaduttanut hetkeäkään 🙂 Tämä oli meille juuri oikea valinta, mutta eihän sitä ikinä tiedä vaikka joskus haluaisi muuttaa takaisin Helsinkiin. Samaa mieltä olen kuitenkin, että lapset on turvallisempaa kasvattaa pienessä kaupungissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.