Hae
Mirva Emilia

Haavainen paksusuoli luo pelkoa

Haavainen paksusuoli on krooninen suolistosairaus mikä puhkesi mulle nelisen vuotta sitten. Sen ajan mun tunteet on ollu yhtä vuoristorataa tän sairauden kanssa, silloinkin kun on hyvä vaihe menossa. Tällä hetkellä olenkin kiitollinen siitä, että on hyvä vaihe menossa mutta ei ole pitkäkään aika kun kaksi viikkoa vatsa oli joka päivä kipeä, turvotti, oli huono olo ja närästi. Näitä oireita olen saanut helpotettua sillä, etten syö iltaisin mitään. Klo 18 jälkeen pyrin laittamaan ruokahanat kiinni ja tällä oon pystynyt vaikuttamaan siihen hirveeseen turvotukseen ja närästykseen. Nämä oireet oli siis ihan samoja, söin sitten smoothien, leivän tai munakkaan.

Haavainen paksusuoli pelottaa

Mistä pelko tulee? Mulla tulee pelko siitä, etten tiedä mitä tulevaisuus tuo tämän sairauden kanssa. Joskus huomaan miten jämähdän tän ajatuksen kanssa ja tietysti ahdistun siitä. Siksi mulle onkin ollut iso apu opetella pysäyttää nämä ajatukset kun huomaan, että ne alkaa vallata mieltä.

Mitä mää sitten pelkään? Oon hyvin kipu herkkä. Vaikka en enään pienistä vatsakrempeista välitä mutta pelkään niitä isoja kipuja. Niitä valtavia koko päivän kipuja mitkä tuo kyyneleet silmiin. Näitä kipuja tietysti vältän sillä, etten stressaa, syön ja nukun hyvin ja liikun. Mutta aina tietenkään nämäkään ei auta eikä esimerkiksi stressiä pysty välttämään. Se vaan osaksi kuuluu elämään. Mutta se, kuinka paljon stressaa niin siihen pystyn itse vaikuttamaan.

Pelkään myös sitä, mitä tämä sairaus tulee vielä mulle tekemään niin sisäisesti kuin ulkoisesti ja millaisia liitännäisoireita tulee. Pelko on kuitenkin tunne, mitä yritän saada tasapainoon. Jos jään kiinni pelkoon niin silloin en pysty nauttimaan elämästä ja näistä hetkistä mitä mulle on annettu. En halua jäädä pelkoon kiinni. Pelko on normaalia ja hyväksyttävää mutta pelolle ei kannata enkä halua antaa valtaa. Ja onneksi olen löytänyt tämän kirjoittamisen yhdeksi avuksi purkamaan omia tunteitani ja pelkoja, koska tämä oikeasti auttaa. Kun saan purettua omia ajatuksia ja tunteita niin oma olokin kevenee ? Ja tämän avulla saan auttaa ja antaa myös vertaistukea muille ❤️

-Mirva

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.