Hae
Mirva Emilia

Onnen kyyneleitä ja itkupotkuraivareita – hyväksy tunteet mitkä kumpuavat sisältäsi

Omat tunteet voi olla joskus hyvinkin pelottavia eikä niitä aina uskalla näyttää. Tunteiden tiedostaminen ja hyväksyminen vaatii itseltä paljon. On tunteita mitä ei haluaisi kokea, mutta valitettavasti me niitä huonojakin tunteita joudutaan välillä kokemaan. Se, miten niitä käsittelet on sinusta itsestä kiinni. Itketkö onnesta vai itketkö surusta, sillä ei ole mitään väliä koska nämä tunteet tulevat sinusta ja kaikki ne tunteet ovat sallittuja. Anna siis tilaa omille tunteillesi. Jos sinua itkettää, itke. Kun tunnet olevasi rakastettu, anna rakkautta. Jos sinua harmittaa, uskalla kertoa se ja näyttää se. Jos sinua ahdistaa ja v*tuttaa, mene metsään, huuda se koko maailmalle ja pura näin huono olosi. Se, että purat kiukkusi toiseen ihmiseen voi tuoda lisäharmitusta ja lisäkuormitusta kehollesi ja mielellesi. Siksi onkin hyvä purkaa isoin ärsytys ensin muualle, koska sen jälkeen olosikin on rauhallisempi ja keskustelu toisen kanssa on sujuvampaa ja rakentavampaa.

omat tunteet ovat sallittuja eikä niitä tarvitse häpeillä tai peitellä

Joskus yritämme liikaa peitellä omia tunteita mikä voi alkaa ahdistamaan. Tulee ahdistava tunne rintaan tai vatsaan koskee. Onkin hyvä miettiä miksi omia tunteita haluat tai pitäisi peitellä? Kaikki tunteet ovat sallittuja ja niitä saa näyttää häpeilemättä. On täysin OK tuntea välillä vihaa tai katkeruutta. On myös täysi oikeus tuntea onnellisuutta ja iloa. Mitään näitä OMIA tunteita ei todellakaan tarvitse hävetä tai peitellä. Tässä allekirjoittanut on esimerkiksi itkenyt tällä viikolla jo kolme kertaa. Kerran kun katsoin saippuasarjaa (eli kaunareita 😉 ) itkin kun siinä oli onnellinen loppu, sitten itkin pettymyksestä ja kolmantena kertana itkin jännityksestä ja sen tuomasta onnen tunteesta.  Itku puhdistaa kehoa ja tuo hyvänolon tunteen jälkeenpäin, kun on saanut purettua omia tunteita. Eikä siinä ole mitään hävettävää. Tätä tunnetta voi verrata esimerkiksi urheiluun. Kovan treenin tai juoksulenkin aikana tulee huono olo eikä siitä aina nauti mutta sen  jälkeen olo on kuin uudesti syntynyt ja sen haluaa kokea uudestaan. Hyvänolon tunteen, minkä itsensä hyväksi on tehnyt haluaa kokea uudestaan. Oli kyse sitten urheilusuorituksesta tai omien tunteiden purkamisesta.

tunteet saavat aikaan elämän

Anna aikaa itsellesi, kuuntele kehoasi mitä se yrittää sinulle sanoa ja anna kehollesi ja tunteillesi tilaa. Kun hiljennyt ja kuuntelet itseäsi ja sitä, mitä oma sisimpäsi haluaa sinulle sanoa muista, että kaikki tunteet ovat sallittuja. Asiat, mitä kehosi sinulle kertoo ei välttämättä ole aina hyviä asioita, mutta hyväksy kuitenkin nekin tunteet. Se, että hyväksyt asiat, hyväksyt samalla itsesi ja suhtaudut vastoinkäymisiin paremmin. Elämä on yhtä vuoristorataa ja omat tunteet menevät ylös alas siksakkia. Tunteet saavat aikaan elämän eikä ilman tunteita meillä ei olisi rakkautta.

Järjestin äitini kanssa aivan ihanan hyvinvointi-illan talvella, missä mentiin todella syvälle omiin tunteisiin ja omiin tuntemuksiin. Siellä oli paljon iloa ja naurua kuin myös itkua ja surua. Illan aikana tehtiin mm. oma unelmakartta sekä tunnemaalaus. Jokaisella meistä on menossa eri tunne-elämän vaiheet ja juuri ne saavat meille aikaan oikean elämän. Kun omista tunteista alkaa puhumaan ystävälle tai omalle kumppanille saa siitä yhteenkuuluvuuden tunteen. Tunnet, että olet tärkeä juuri näille ihmisille <3

Tulen järjestämään tämän korona-ajan jälkeen taas hyvinvointi-illan, missä tehdään oma tunnemaalaus sekä unelmakartta. Näiden avulla pääset kurkistamaan omiin tunteisiisi syvemmin ja tavoitteisiisi. Käy lukemassa meidän ihanasta illasta täältä. Ja jos haluat, että tulen pitämään Sinulle ja ystävillesi tämän mielettömän ihanan ja tunteita avaavaan illan niin laita minulle instagramin kautta viestiä ja sovitaan siellä asiasta paremmin 🙂

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.