Hae
Mirva Emilia

Ajatuksia juhannuksen somelomasta

Haluan palata vielä juhannukseen ja kertoa ajatuksia somelomasta, minkä pidin. Musta tuntu, että kun päivitin esimerkiksi instagramin stooreihin jotain niin ne oli aina samoja juttuja. Ja tietysti se alko mietityttään, että kiinnostaako ne oikeesti edes ketään. Ennen näitä ajatuksia ei ole tullut mieleeni ja olenkin pitänyt stooreja vapaana vyöhykkeenä ja laittelen sinne aina fiiliksen mukaan kaikkea. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Näitä ajatuksia kun alkoi mieleen tulvia niin huomasin, että tarvitsen pienen tauon ja irtaantumisen somesta.

Mitä hyötyä somelomasta oli ja oliko somesta irtaantuminen vaikeaa?

Tätä kyllä vähän jännitin, että onko vaikeaa olla somesta pois koska olen työnikin puolesta paljon puhelimella ja somessa. Somesta irtaantuminen oli kuitenkin yllättävän helppoa ja suoraan sanoen en kaivannut somettamista ollenkaan. En laittanut kuvia mihinkään, en kirjoittanut blogia enkä tehnyt stooreja. Someni todella siis oli hiljaa. Ja ai että se teki hyvää! Juhannuksen aikana en ottanut edes kuvia meidän mökkeilystä ja juhannuksen vietosta lukuunottamatta muutamaa mökkimaisema vaikka ajatuksena oli, että teen hienon kuvapostauksen tänne blogiin juhannuksen jälkeen. Se kuitenkin jäi, koska juhannus ilman puhelimen räpläämistä tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Somesta ja siitä irtaantumista pidetään tänä päivänä jotenkin tosi isona asiana vaikka todellisuudessahan sitä se ei ole. Tottakai jos somea ei käytä aktiivisesti muutaman päivänä niin algoritmi heikkenee, mutta mitä sitten? Ei se pieni hengähdystauko varmastikaan suurta mullistusta omaan someen tee. Ennemmin se tekee suuren mullistuksen omassa itsessä ja siitä, että oikeesti nauttii ja on läsnä jokaisessa arjen hetkessä. Jotkut ihanat hetket voivat olla niin nopeesti ohi ja on todella surullista, että ne ihanat hetket lipuvat ohi sen takia, että räplätään puhelinta. Varsinkin lasten kanssa vietetty aika on niin paljon tärkeämpää kuin somettaminen.

Julia laskemassa kukan lehtiä lautta- ja supreissulla.

Loma somesta useammin

Näin ajattelin tehdä ja varsinkin juhlapyhinä. Varsinkin joulu on ollut mulle aina juhlia, jolloin vietetään aikaa perheen kanssa ja haluankin tästä hetkestä lähtien antaa oikeasti oman aikani parheelle juhlapyhinä. Toki useamminkin jos/kun siltä tuntuu. En halua, että some alkaa määrittämään mun arkea vaan haluan, että tämä on mukavaa ajanvietettä ja sivubisnestä. Somea ei kannata ottaa liian vakavasti. Ei kannata miettiä sitä, että vaikuttaako muutaman päivän hiljaiselo omaan someen jollain tapaa, koska todellisuudessa se ei vaikuta ja jos vaikuttaakin niin tämän kuuluisan algoritmin saa kyllä taas uudestaan nousuun. Itseäni loma somesta ainakin inspiroi taas enemmän jatkamaan ja oma tekeminen ei tunnu enään ahdistavalta vaan mukavalta. Somelomaa siis todella kannattaa välillä pitää, sillä oikea elämä on aina somen ulkopuolella.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.