Hae
Mirva Emilia

Visit Hämeenlinna – Tarotpuoti ja Hämeen linna tekivät vaikutuksen

Kesäinen Hämeenlinna veti puoleensa ja lähdettiinkin viettämään sinne päivää siskoni ja äitini kanssa. Hämeenlinna ei entuudestaan ole tuttu, ainoastaan läpikulku matkana kohti Helsinkiä. Koska vietimme siellä vain yhden päivän niin pohdimme kahden linnan välillä kumman pihapiirissä käymme, Vanajan linnan vai Hämeen linnan. Päädyttiin Hämeen linnaan ja vaikka käyntimme olikin suht nopea niin silti ajatukset lähtivät pyörimään kaikkeen siihen mitä siellä on tapahtunut ja keskustelumme päätyikin meidän pappaan ja hänen sota-aikaan.

Hämeenlinna on täynnä historiaa ja mystiikkaa

Aloimme tosiaan Hämeen linnan pihassa juttelemaan meidän papasta ja hänen sota-ajoista, kuinka hän oli hevosmiehenä siellä. Pappa oli Suomen ja Venäjän sodassa mukana, josta hän itse aikoinaan puhui todella vähän. Joskus pienessä konjakki hiprakassa hän saattoi alkaa laulamaan sota-ajan lauluja. Pappa oli kaikenkaikkiaan sodassa viisi vuotta, jossa mm. hänen jalkansa paleltui ja hän sai keuhkoihin metallin jäänteitä, jonka vuoksi hän oli sairaalassa. Historia on aina kiinnostanut mua ja kaikki tämmöiset linnat vetävät puoleensa. On todella mielenkiintoista lukea mitä ja miten asioita on tapahtunut ja kuinka maamme ja meidän puolesta on taisteltu.

Hämeen linnassa on myös vanha vankila ja jos meillä olisi ollut kauemmin aikaa olisin ehdottomasti halunnut käydä siellä sisällä. Kun astuimme Hämeen linnan pihapiiriin ja vankilan edustalle niin tuntui kuinka jotenkin raskas energia ja kylmyys valtasi koko alueen. Vankila oli iso tiilirakennus, jossa oli pienet ikkunat kaltereineen. Lueskelin vankilan esittelystä, että selleistä löytyy mm. vankien raapustamia viestejä. Harmi, kun meidän aika loppui kesken! MUTTA, ajan loppumiselle oli erittäin hyvä syy.

Pieni puoti täynnä kauneutta

Hämeenlinnan käynnille oli oma syynsä. Se ei siis ollut pelkkä shoppailureissu, vaikka shoppailuun se vähän joka puolella menikin. Tarotpuoti avasi viikonloppuna verkkokaupan lisäksi ovensa myös pienen puodin muodossa. Ja tämä se vasta paikka oli! Niin ihana tunnelma ja lämmin ja hyväntuulinen energia valtasi ympäristön kun asteltiin pihaan. Tarotpuoti tarjoaa tarotkortteja ja -kirjoja, erilaisia muita kortteja, kiviä, teetä, sisustustavaraa. Siis aivan kaikkea kaunista. Tämä pieni puoti sai mut ihan sekaisin!

Tänä päivänä tämmöisiä pieniä puoteja ei valitettavasti kovin paljoa enään näy ja olenkin todella onnellinen, että näitä vielä tulee. Pienissä puodeissa on aina oma viehätyksensä mikä vetää puoleensa. Toki ostoskeskuksiin on rakennettu ”puoteja”, mutta kyllä vaan tämmöiset kaupungin laidalla olevat puodit ovat parhaita. Niistä löytyy ihan oma tunnelmansa ja energia. Jos haluat käydä Tarot puodin showroomissa, niin käy vilkaisemassa heidän nettisivuilta aukioloajat. Vielä tällä hetkellä puotiin pääsee tutustumaan sopimalla heidän kanssa ajan.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.