Hae
Mirva Emilia

Oma yritys lähti pyöriin – tää on ihan super siistiä!

Mulla on ollut jo pitkään haaveena oma yritys ja nyt se saikin kunnolla tulta siipiensä alle ja pyörät lähti käyntiin yhtäkkiä vauhdilla. Kirjoitinkin kuinka omia unelmia seuraamalla olen päässyt ja uskaltanut lähteä yrittäjyyteen. Olen asiaa ajatellut vakavasti jo muutamia vuosia, mutta olen kuitenkin antanut omille negatiivisille ajatuksille vallan. En ole antanut itselleni lupaa toteuttaa omia unelmia aikaisemmin vaan koin, että on turvallisempaa olla työntekijänä ja tutussa työympäristössä. On säännöllinen palkka ja säännöllinen rytmi.

Yritys antaa vapautta

Koen kuitenkin, että yrittäjyys antaa mulle paljon enemmän itselleni, muille ja saan vapautta. Vaikkei säännöllistä rytmiä olekaan eikä pitkiä lomia mutta voin kuitenkin itse suunnitella arkeni ja aikatauluni. Tulen siis tekemään töitä kotona, mikä mahdollistaa juuri tämän vapauden. Vapaus on yksi suuri syy, miksi lähden kokeilemaan yrittäjyyden siipiä. Vapaus tuntuu hyvältä ja vaikka kotona olenkin töissä ja työ vaatii sitoutumista mutta mikä työ ei sitä vaatisi. Just mulle kotona tehtävä työ on unelma ja ajattelen tässä myös paljon mun suolisto-ongelmia. Työ ei tuota kiireen tuntua, joten saan kiireettömyyden myös työhöni. Jos tulee pakottava tarve vessaan eli sinne täytyy päästä just nyt niin pääsen. Mullehan tuo valtavasti stressiä se, jos joudun käymään vessassa muualla kuin kotona ja sen huomaan myös vatsassani. En vaan pysty siihen ja stressaan sitä valtavasti jo etukäteen.

Vaikka yrittäjyys tuo osaltaan jännitystä mutta luotan kuitenkin mun visioon ja ammattitaitoon. Teen työtä täydellä sydämellä ja haluan auttaa ihmisiä heidän henkisellä polulla. Tästä tulee niin super hyvä juttu ja oon ihan fiiliksissä tästä! Musta tuntuu, että on vain taivas rajana kaikelle sille mitä haluan tehdä ❤️

Tylsät jutut alta pois

Yrittäjyyshän vaatii muutakin kuin vain sitä työn tekoa. On yrityksen perustaminen, y-tunnuksen tekeminen, suunnitelma yritykselle, tarkat laskelmat tuloista ja menoista, veroasiat, eläkemaksut ym. Eli mun sanojen mukaan tylsiä juttuja mutta kuitenkin ehdottoman tärkeät mitkä vaan täytyy tehdä ja hoitaa. Olenkin nyt tässä muutaman viikon aikana huomannut kuinka auttavaisia ja ystävällisiä ihmisiä mun ympärillä on ja tulee olemaan. Tämä on mun ensimmäinen yritys ja olen ollut pihalla kuin lumiukko eli sanotaanko, että rautalankaa ollaan tarvittu 😀 Onhan noi alvit sun muut nyt ihan tylsiä! Muutama vuosi sitten ne oli asioita mitkä mua pidätteli mutta ei enään. Uskalsin ottaa askeleen eteenpäin ja hyökätä noiden numeroiden kimppuun. Rohkeutta on vaadittu ja tullaan vaatimaan ja kovaa työtä mutta se on kaiken tämän arvoista.

Pidä säkin sun unelmista kiinni ja lähde rohkeasti toteuttamaan niitä ❤️

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.