Hae
Mirva Emilia

Kesäsuunnitelmia – onko kesäloma aikataulutettava?

Tänään on mun ensimmäinen virallinen kesäloma päivä. Tänä kesänä lomasuunnitelmat on vähän erilaiset kuin edellisvuosina. Normaalisti viedään lapsia kahden tai kolmen päivän lomareissulle, mihin kuuluu hotelliyötä ja huvipuistoja. Puuhamaa on ollut yksi suosikeista ja tietysti muumimaailma. Naantalin muumimaailma on munkin suosikkipaikka. Siellä on aivan ihana tunnelma, pieni ranta ja tietysti muumihahmot, joita lapset pääsevät halaamaan.

Kesäloma ilman aikataulua

Viimeiset viikot oon ollut todella väsynyt ja olenkin odottanut tätä lomaa paljon. Tämä loma ei voinut parempaan saumaan nyt tulla ja aionkin ottaa tämän loman rennolla otteella eikä tehdä aikataulua milloin missäkin pitää olla. Nukun päiväunia, luen kirjoja, teen metsälenkkejä ja ollaan perheen kanssa paljon mökillä. Mökkipuuhiin kuuluu rento oleilu, veneily, uiminen ja grillaus. On myös tosi kiva kun ystävät ja muu perhe käy siellä meidän luona ❤️

Tänä kesänä lomareissua lasten kanssa ei tulla tekemään. Jollain tapaa vielä kuitenkin korona mietityttää eikä haluta huvipuistoon heitä viedä. Onneksi myöskään lapsilla ei ole mitään hinkua lähteä  reissuun vaan he haluavat ennemmin olla mökillä. Juteltiin asiasta lasten kanssa ja Niksun toive olikin, että ei huvipuistoon vaan shoppaileen 😀 Ja Julia halusi uida. Tarvitsen itsekin urheilushorsit, joten Jyväskylän Seppä on kiva, pieni ja rauhallinen ostospaikka mihin luvattiin lapset viedä. Sinne lähdetään kun siltä tuntuu eikä päätetä päivää etukäteen. Silloin se tuntuu ja onkin rentoa lomailua mitä tältä lomalta haluan.

Metsäretket houkuttaa enemmän kuin huvipuistot

Keskusteltiin lasten kanssa myös metsäretkistä ja luontopoluista ja aiotaankin johonkin mennä. Näistä täytyykin ottaa vähän selvää mitä on tässä meidän lähellä. Keuruun maastoa on kehuttu paljon ja se onkin ihan tässä meidän vieressä. Kävin keväällä Niksun kanssa Juupajoen rotkolla mutta se oli todella lyhyt, muutaman kilometrin mutta silti paikkana kaunis. On ihana kun lapset arvostavat metsää ja luontopolkuja ja haluavat mennä sinne. Tänä kesänä loma vietetäänkin enemmän luontoa ihastellen kuin huvipuistoissa rälläten ja tämä kyllä onkin meidän perheen näköistä tekemistä.

Kun tekee asioita, mitkä tuntuu itseltä hyvältä se tuo elämään paljon onnellisuutta ja tyytyväisyyttä. On tärkeää kuunnella omaa sisintä, sillä sieltä ne oikeat vastaukset tulevat. Juuri tätäkin hetkeä ajatellen tiedän, että tämä kesä tulee olemaan hieman erilainen kuin edellisinä vuosina mutta tehdään kuitenkin tästäkin kesästä meidän näköinen eikä oteta turhaa stressiä ja aikataulua mukaan. Aikatauluttomuus onkin tämän kesän erikoisuus sillä joka vuosi ollaan suunniteltu tarkasti menot minne mennään ja varattu reissut. Tämä aikatauluttomuus tuntuukin erittäin hyvältä ja vapauttavalta ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Yksi kommentti

  1. Esa Savolainen kirjoitti:

    Hyvä Mitu! Noin juuri loma pitää viettää. Ei kiirettä mihinkään. Hermo lepää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.