Hae
Mirva Emilia

Uhmaikäinen eskarilainen

Kenen muun kotona asuu uhmaikäinen eskarilainen? Meiltä nimittäin löytyy sellaisia yksi kappale. Meillä on lapset ollut kyllä aina niin erilaisia. Julia on halunnut vauvasta tähän eskari-ikään olla aina tosi lähellä meitä ja nukkua ihan vieressä. Aina kun ite mennään sohvalle niin Julia tulee joko syliin tai mahan päälle makaamaan kun taas niksu on aina tykännyt nukkua omassa sängyssä ja vauvana tottakai halusi olla aina lähellä mutta ei niin suuressa määrässä mitä Julia. Niksu ei koskaan itkenyt turhaan eikä ollut kiukkunen kun taas tämä meidän neiti on ollut hieman eri maata. Kovaa tahtoa löytyy ja halua tulla nähdyksi.

Mulle on itelleni ollut aina todella tärkeää näyttää rakkautta ja läheisyyttä lapsille ja joka päivä sanotaan, että ”rakastan sinua”. Joskus montakin kertaa päivässä. Tällä tavoin haluan luoda luottavaisen ja hyvän suhteen lapsiin ja nyt kun Niksu alkaa olemaan esi-teini iässä niin luottamus ja rehellisyys on erittäin tärkeää. Ja se, että uskaltaa kertoa meille ihan mitä tahansa. Oli se sitten hyviä tai huonoja uutisia. Tätä samaa ollaan nyt Julian kanssa käyty läpi. Koulutie on alkanut nyt eskarista ja niin uudet kuin vanhatkin kaverit on tärkeitä. Välillä kavereiden kanssa tulee erimielisyyksiä mutta niistä ollaan selvitty juttelemalla, avoimuudella ja rehellisyydellä. Valehtelusta ja turhasta juksaamisesta ollaan tarkkoja eikä sitä hyväksytä.

Tämän eskarin alkaessa olen huomannut pientä rähjäämistä meidän eskarilaisessa mikä on täysin turhaa. Ihan kuin meillä asuisi joku ihan uusi tyttö! Onko kyse sitten väsymyksestä, kasvamisesta, uudesta alusta eskarista, näistä kaikista yhteensä vai mistä mutta pieni uhmaikäinen eskarilainen meille on nyt muuttanut. Ja tämä siis näkyy turhana rähjäämisenä. Ääni muuttuu karheaksi, muristaan ja yritetään saada tahto läpi. Tähän kuuluu myös se, ettei mitään voisi tehdä itse. Ei ottaa välipalaa jääkaapista, ei etsiä omia tavaroita eikä siivota jälkiä. Molemmat lapset meillä on ollut aina auttavaisia ja tekeväisiä mutta nyt Julian kohdalla tähän on tullut hetkellinen muutos. Ja onneksi tämäkin vaihe on hetkellinen. Nimittäin tämän rähjäämisen lisäksi on tullut myös Niksun ärsyttäminen.

Toivon, että tämä tästä jouluun mennessä rauhoittuu ja meidän rakas uhmaikäinen eskarilainen pääsisi tästä turhasta rähjäämisestä. Toki tämäkin vaihe kuuluu kasvuun ja kehitykseen ja siinä me tietysti ollaan tukena 🙂

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *