Hae
Mirva Emilia

Osaatko nauttia rauhasta ja tästä hetkestä? 5 vinkkiä kuinka irtaantua hektisestä elämästä.

Heippa, ja ihanaa loppu pääsiäistä! Pääsiäisen ja muiden juhlapyhien aika on mulle ja monelle muulle arjesta irtautumisen aikaa, perheen kanssa touhuilua ja rentoutumista. Kiireisestä arjesta on hyvä välillä pitää hengähdystaukoa että jaksaa mennä taas sata lasissa. Osaatko sä irtaantua sun hektisestä elämästä vapailla vai käykö mielesi koko ajan ylikierroksilla? Itse pyrin joka ilta tyhjentämään mun mielen ja rauhoittumaan ennen nukkumaan menoa hengittelemällä syvään. Joskus annan ajatusteni tulla ja mennä tai sitten tyhjennän mieleni kokonaan. Olen huomannut että tämä auttaa nukahtamisessa ja nukun todella paljon paremmin. Mulle on aina ollut uni ja unen laatu tosi tärkeää ja siksi haluan joka ilta antaa itselleni pienen ajan, jolloin keskityn hengitykseen ja rauhoittumiseen. Työ ja arki on hektistä ja puuhaa on koko ajan niin se, että nukkuu hyvin auttaa jaksamaan ja tuo positiivista energiaa päiviin.

Rauhoittumiseen on paljon hyviä tapoja, tässä muutama vinkki miten säkin pääset tyhjentämään oman mielesi, nauttimaan hiljaisuudesta ja tästä hetkestä ❤️

  1. Meditoiminen. Etsi itsellesi rauhallinen paikka, sulje silmäsi ja anna ajatustesi virrata. Anna ajatuksillesi lupa tulla ja mennä. Halutessasi voit laittaa rauhoittavaa musiikkia taustalle.
  2. Nauti metsästä. Kävele, hengitä raitista ilma ja kuuntele metsän ääniä.
  3. Nauti elämästä. Tee asioita mitkä tekevät Sinut onnelliseksi, näin saat voimia ja energiaa hektiseen arkeesi.
  4. Rauhoitu ennen nukkumaan menoa sulkemalla sängyssä silmäsi ja koita tyhjentää täysin mielesi. Keskity hengittämiseen ja nauti hiljaisuudesta.
  5. Ota itsellesi aikaa. Lue kirjoja, kuuntele musiikkia, mitä vain mikä saa sinut tuntemaan olosi hyväksi.


Oman ajan ottaminen voi joskus tuntua itsekkäältä mutta jokainen, ihan jokainen tarvitsee sitä. Joillekin se tarkoittaa salilla käymistä, toisille shoppailua. Pääasia on, että käyttää sen oman ajan niihin asioihin mitä itse tykkää tehdä ja mistä saa hyvänolon tunteen. Omat tekemiset vaikuttaa todella paljon omaan mieleen. Jos teet paljon asioita oman mielesi vastaisesti niin luultavasti loppujen lopuksi väsähdät etkä voi hyvin. Kun taas teet juttuja mitä rakastat tehdä niin silloin sitä on huomattavasti onnellisempi ja vireämpi. Nämä liittyvät hyvin niin työhön kuin vapaa-aikaankin. Kannattaakin aika ajoin miettiä että oletko tyytyväinen omaan työhösi, rakastatko sitä mitä teet? Entäpä vapaa-aika? Haluaisit esimerkiksi alkaa lenkkeilemään enemmän mutta et vaan jostain syystä saa lenkki kenkiä jalkaan. Mikä on se syy miksei sinne lenkille pääse? Oma mielesi hankaa vastaan vai tuleeko se jostain ulkopuolelta vaikka tiedät että lenkki tekee niin mielelle kuin kropallekin hyvää? Oman elämän miettiminen ja omien mielenkiinnon kohteiden ja tavoitteiden asettaminen kannattaa aina. Jokainen kulkee omaa polkuaan, uskallathan sinäkin ❤️

-Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.