Hae
Mirva Emilia

Ihanat aamuiset metsälenkit – elämänarvojen muuttuminen vuosien varrella

Hassua miten elämä ja oma mieli muuttuu ihan muutamissa vuosissa. Viisi vuotta sitten kun sai ”vapaa illan” viikonloppuna lasten mentäessä isovanhemmille yökylään ensimmäinen ajatus oli että kuka lähtee mun kanssa juhlimaan. Ei tullut edes mieleen viettää miehen kanssa rauhallista koti-iltaa ja nauttia leffasta ja herkuista kahdestaan 😀 Nyt kun lapset menevät yökylään niin enemmän nauttii juurikin tuosta yksinolosta, kirjojen lukemisesta ja miehen kanssa kahdestaan olemisesta. Viimeisenä tulee mieleen se, että alanpa tässä nyt pynttäytyyn ja lähen juhlimaan. Asioita arvostaa nykyään enemmän näin aikuisin silmin. Se ettei herää pahoinvointisena mikä jatkuu pitkälle seuraavaan viikkoon vaan sen sijaan herää virkeänä ja on heti aamusta valmis päivän touhuihin vaikkei ne mitään erikoisia aina olisikaan. Ne vaan on mulle paljon paljon tärkeämpiä kuin edelllisillan juhliminen. Viikonlopun yksi tärkeimmistä asioista on aamuiset metsälenkit ja tietysi viikollakin jos on aikaa. Aurinko paistaa puiden välistä, linnut laulaa, järvet alkaa pikkuhiljaa jäätymään ja puut on kauniin kuuraan peitossa. Siellä jos missä mieli ja sielu lepää! Monet muutkin asiat on muuttunut ns. aikuistumisen myötä. Parisuhteessa osaa pysähtyä ja nauttia kahdenkeskisistä hetkistä. Siihen haluankin panostaa enemmän silloin kun saamme sen vapaaillan. Voimme lähteä ulos syömään ja nauttia toistemme seurasta. Meidän arki on muuten työntäyteistä ja lasten kanssa touhuamista niin on tärkeää panostaa myös parisuhteeseen. 

IMG_20181115_114030_991.jpg

Kolmisen vuotta sitten kun sairastuin krooniseen suolistosairauteen (IBD) niin huomasin että sen jälkeen arvoni ovat muuttuneet aikalailla ja oma hyvinvointi on tullut todella tärkeäksi. En halua rasittaa enempää elimistöäni turhilla myrkyillä, pyrin olemaan stressaamatta ja hakea siihen helpotusta metsästä ja luonnosta. Haluan nauttia elämän jokaisesta päivästä. Vaikkei jokainen hetki tai päivä tunnukkaan aina niin aurinkoiselta, mutta silti jokaisessa päivässä on kaksi tärkeintä asiaa, perhe ja ystävät. Niitä en voi koskaan hehkuttaa liikaa 😀 Omien arvojen listaaminen voi olla hyödyksi omaan kiireiseen ja hektiseen arkeen ja se voi auttaa vaikeinakin hetkinä koska se auttaa muistuttaa niistä tärkeistä ja iloa tuovista asioista. Listasin alle mun omia, kokeile säki 😉

1. Itsestä huolehtiminen

”Pidä itsetsäsi huolta ja elä elämääsi sellaiena kun sen haluat olevan.”

2. Ystävät ja perhe

”Huolehdi omasta perheestä, rakasta heitä ja näytä tunteesi. Ole sellainen ystävä ja perheenjäsen heille, kuin haluat heidän olevan sinulle.”

3. Metsä ja luonto

”Arvosta luontoa ja sitä mitä kaikkea se sinulle antaa.”

4. Kiittäminen

”Kiitä pienistäkin asioista aina kun se on mahdollista.”

5. Hiljentyminen

”Laita joka päivä puhelimet/tietokone/tabletti/tv pois, sulje silmäsi, rentoudu ja kuuntele itseäsi. Muutamakin minuutti päivässä riittää.”

6. Hymyile

”Hymyile kaikille. Itselle, tutuille ja tuntemattomille.”

7. Anna anteeksi.

”Anna anteeksi itsellesi ja toisille. Näin vapaudut samalla turhasta negatiivisuudesta.”

IMG_20181125_105927.jpg

IMG_20181125_104022.jpg

IMG_20181120_104908_877.jpg

Ihanaa alkavaa viikkoa!

-Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.