Aurajuusto-broileri tuo Itsenäisyyspäivään juhlaa
Broileri on aina hyvä valinta juhlapöytään ja gluteeniton aurajuusto-broileri on tämän vuoden Itsenäisyyspäivään oiva valinta. Aurajuustohan toimii aina, eikö 😉 Ja sen kanssa broileria niin mikä voi mennä vikaan? Ei mikään! Broilerin lisukkeeksi sopii riisi, lohkoperunat tai sitten uusi minkä bongasin kaupasta, ruokakaura. Sitä käytetään riisin tavoin ja sopii niin kalan kuin broilerinkin kanssa. Mää ite tykkäsin siitä kovasti. Lohkoperunoita olen tehnyt usein kanan kanssa mutta nyt kun vatsa ei kauheasti siedä perunaa niin olen jättänyt sitä todella vähälle.
Juhlapyhina tykkään panostaa aina vähän enemmän ruokaan ja kattaukseen ja tuoda sitä kautta juhlan tuntua koko perheelle. Meillä on olohuoneessa toinen ruokapöytä ja se on aina meidän juhlapaikka, minkä meille kattaan. Mulle on juhlapyhien vietto perheen kesken tärkeitä, koska haluan antaa lapsille ihania muistoja yhteisistä juhlista ja perinteistä ja haluan siksi niihin aina panostaa. Itsenäisyyspäivänä juhlitaan myös samalla Niksun nimipäivää, joten se päivä on myös Niksulle tärkeä ja jälkkäriksi aionkin tehdä gluteenittoman glögijuustokakun. Laitan sen ohjeen teille myös myöhemmin ensi viikolla 🙂
gluteeniton aurajuusto-broileri
400-600g maustamatonta broilerin fileitä
Oliiviöljyä
currya
suolaa (itse käytän herbamarea)
2-3kpl päärynää
1prk kaurafraichea
1pkt Auraa
- Sekoita öljyn sekaa currya ja suolaa ja sekoita broilerin fileet öljyseoksessa. Anna fileiden tekeytyä noin 10 minuuttia mausteöljyssä. Kuori sillä aikaa päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi.
- Sekoita kaurafraicheen hienonnettu aurajuusto.
- Asettele uunivuokaan maustetut broilerit ja päärynälohkot.
- Levitä noin puolet aurajuustokastikkeesta fileiden päälle. Jätä loput kastikkeesta tarjolle pöytään.
- Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
- Tarjoile raikkaan salaatin sekä valitsemasi lisukkeen kanssa.
Ihania herkutteluhetkiä!
-Mirva
Instagram @mirva_emilia
Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia