Hae
Mirva Emilia

Aurajuusto-broileri tuo Itsenäisyyspäivään juhlaa

Broileri on aina hyvä valinta juhlapöytään ja gluteeniton aurajuusto-broileri on tämän vuoden Itsenäisyyspäivään oiva valinta. Aurajuustohan toimii aina, eikö 😉 Ja sen kanssa broileria niin mikä voi mennä vikaan? Ei mikään! Broilerin lisukkeeksi sopii riisi, lohkoperunat tai sitten uusi minkä bongasin kaupasta, ruokakaura. Sitä käytetään riisin tavoin ja sopii niin kalan kuin broilerinkin kanssa. Mää ite tykkäsin siitä kovasti. Lohkoperunoita olen tehnyt usein kanan kanssa mutta nyt kun vatsa ei kauheasti siedä perunaa niin olen jättänyt sitä todella vähälle.

Juhlapyhina tykkään panostaa aina vähän enemmän ruokaan ja kattaukseen ja tuoda sitä kautta juhlan tuntua koko perheelle. Meillä on olohuoneessa toinen ruokapöytä ja se on aina meidän juhlapaikka, minkä meille kattaan. Mulle on juhlapyhien vietto perheen kesken tärkeitä, koska haluan antaa lapsille ihania muistoja yhteisistä juhlista ja perinteistä ja haluan siksi niihin aina panostaa. Itsenäisyyspäivänä juhlitaan myös samalla Niksun nimipäivää, joten se päivä on myös Niksulle tärkeä ja jälkkäriksi aionkin tehdä gluteenittoman glögijuustokakun. Laitan sen ohjeen teille myös myöhemmin ensi viikolla 🙂

gluteeniton aurajuusto-broileri

 

400-600g maustamatonta broilerin fileitä

Oliiviöljyä

currya

suolaa (itse käytän herbamarea)

2-3kpl päärynää

1prk kaurafraichea

1pkt Auraa

  1. Sekoita öljyn sekaa currya ja suolaa ja sekoita broilerin fileet öljyseoksessa. Anna fileiden tekeytyä noin 10 minuuttia mausteöljyssä. Kuori sillä aikaa päärynät ja leikkaa ne lohkoiksi.
  2. Sekoita kaurafraicheen hienonnettu aurajuusto.
  3. Asettele uunivuokaan maustetut broilerit ja päärynälohkot.
  4. Levitä noin puolet aurajuustokastikkeesta fileiden päälle. Jätä loput kastikkeesta tarjolle pöytään.
  5. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
  6. Tarjoile raikkaan salaatin sekä valitsemasi lisukkeen kanssa.

Ihania herkutteluhetkiä!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.