Hae
Mirva Emilia

Voimaannuttavan lamauttava IBD

Sairauteni on antanu mulle paljon, niin hyvää kuin pahaakin. Jatkuvat vatsakivut väsyttää ja vie sängyn pohjalle huonoina päivinä mutta niinäkin päivinä haluan muistuttaa itseäni siitä, mitä kaikkea se on myös tuonut elämääni. Oon saanut uusia ystäviä, aivan mielettömiä mahdollisuuksia uusiin asioihin mitkä on vienyt mun unelmia eteenpäin ja tosi paljon tukea ihmisiltä. Niitä asioita mitkä jaksaa pitää mut arjessa on tavallisten arki rutiineista kiinni pitäminen. Tiedän koska lapset menevät nukkumaan, koska syödään, tehdään läksyt ym. Jos ilta venyy tiedän sen seuraavana päivänä väsymyksenä. Arjessa on paljon muutakin mitkä tuo mulle iloa. Musiikki, työ, ystävät, liikunta. Näihin asioihin haluan keskittyä. Nämä on pieniä asioita ja toisille jopa itsestäänselviä, kuten se että voi lähteä kaupungille ilman kipuja tai jatkuvaa väsymystä. Siksi on tärkeää muistaa arvostaa kaikkea pieniäkin asioita mitä omassa elämässä on, sillä kaikille ne eivät välttämättä ole itsestäänselviä.

Tällä hetkellä olen tosi iloinen että voin hyvin, vatsani on suht rauhallinen ja voin lähteä melkein koska vaan, minne vaan pienestä väsymyksestä huolimatta. Tarinoita mitä olen lukenut IBD:stä on tosi rankkoja, toiset on voinut todella huonosti, joutuu ravaamaan vessassa jatkuvasti tai heitä on leikattu monta kertaa. Nämä tarinat antaa osaltaan mulle itselle voimaa ja positiivisia asioita mieleen koska tiedän etten ole yksin ja saan tukea muilta sairastavilta, vaikka en tietenkään kenenkään toivo sairastuvan. Tämä lamaannuttaa mut välillä kokonaan mutta sillä on silti se voimaannuttavakin vaikutus. Jostain syvältä kumpuaa ajatus etten halua antaa tälle valtaa kun katson kuinka lapset leikkii tai tulee halaamaan. Tai kun oma mies tulee sanomaan että minä rakastan sinua <3 

IMG_20180525_135259.jpg

Haluan olla sairauteni kanssa avoin, koska sillä tavalla voin olla myös tukena muille ja osoittaa ettei kukaan ole yksin. Siksi järjestänkin ystäväni kanssa #paskatbileet / IBD rock (mihin voi muuten kuka vaan osallistua ja ostaa lippuja lippu.fi:stä, vink vink) Tämän tapahtuman avulla halutaan tuoda häpeän tilalle tietoisuutta IBD:stä sillä kenenkään ei tarvitse hävetä suolistosairautta, masennusta tai muutakaan sairautta 🙂 

IMG_20180525_135305.jpg

Multa on kyselty paljon millaisia oireita on, mitä lääkkeitä käytän ja kuinka hoidan itseäni. Tehdäänkin @pellavaa_ja_pastellia kanssa yhteisblogi missä vastaamme yhdessä Teidän kysymyksiin 🙂 Annikalla on paha masennus ja minulla tämä suolistosairaus, colitis ulcerosa. Täysin erilaiset sairaudet mutta masennus ja IBD kulkevat monesti käsi kädessä ja siksi haluammekin tehdä tämän blogin yhdessä. Laittakaa siis viestillä kysymyksiä ja ajatuksia facebookin kautta Mirva Vilokkinen blogi, instagramissa @mirva_emilia tai täällä blogin puolella. Teemme niistä sitten yhteisen postauksen 🙂 

Ihanaa viikkoa! 

-Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.