Hae
Mirva Emilia

Yötön yö kutsuu rentoutumaan – rentoudu laiturin päässä tai piknikillä ystävien kanssa

Keskikesän juhla ja yötön yö saa meidät liikkumaan paikasta a paikkaan b, mutta vaikka liikkumista on paljon niin silti tuntuu että ihmiset hakeutuvat mökin rauhaan. Ja vielä enemmän ehkä tänä vuonna kun kaikki festarit ja isot juhlat on peruttu. Meillä on monena vuotena mennyt juhannus suht rauhallisissa merkeissä ja tietysti se vaikuttaa kun on lapsia. Haluan antaa lapsille ihania muistoja juhlapyhistä ja ehkä jotain pieniä perinteitä mitä muistella omille lapsille. Meidän perinteeksi taitaa muodostua meidän mökillä vietetyt juhannukset ja siihen valmistautumiset ❤️

Rauhallisuutta ja luontoa rakastava kun olen niin tämäkin viikonloppu me vietetään mökillä. Tuomas lasitti viikko sitten mökin kuistin ja tästä tuli ihana lisähuone mökkiin. Tuotiin tänne muutama lisätuoli ja tästä onkin ihana katsella järvimaisemaa, kuunnella lintujen laulua ja kalojen polskintaa ? Tälläkin hetkellä istun kirjoittamassa tätä blogia tässä mökin kuistilla, linnut laulaa taustalla ja järvimaisema näkyy kauniina. Tää on sitä, mitä ihmisen mieli kaipaa! ?

Yötön yö ei ole nukkumista varten

Yleensä (tai siis aina) mä olen se, kuka menee ensimmäisenä nukkumaan ja tarviinkin hyvät ja pitkät yöunet. Muuten tuntuu, että seuraava päivä on ihan pilalla, päätä särkee eikä saa mitään aikaiseksi kun on väsynyt. Meillä kävi ystävä perhe kylässä täällä mökillä ja sanoinkin heille, että tänä juhannuksena aionkin oikein repäistä ja valvoa! Katotaan nyt kuinka siinä käy ? Kesällä illat menee aina kauheen nopeesti ja yhtäkkiä huomaakin, että kello on puolen yön eikä siltikään malttaisi mennä nukkumaan. On ihanan valoisaa ja haluaa nauttia kesästä, vaikka sitten vähän väsyneenä ?

Mulla on ehdottomasti luvassa tänä juhannuksena täällä mökillä kirjan lukua, saunomista, grillailua ja otinpa maastopyöränkin mukaan jos lähtis vaikka naapureita kattoon, heh. Hyvin on siis leppoisa juhannus tiedossa ja on myös mukava kun kavereita tulee käymään. Yksi pieni miinus puoli mitä tarvii aloittaa tässä juhannuksen aikana on liiketoimintasuunnitelma syksyn yrittäjyyttä varten mutta eiköhän sitäkin kerkiä miettimään ja jos ei kerkiä niin sitten on tehokkaampi ensi viikolla töiden jälkeen ?

Mun parhaat vinkit sulle mökki juhannukseen on, että grillaat (usein ja paljon), nauti puusaunasta löylytuoksun ja itse tekemäsi vihdan kera, käy veneilemässä (muista pelastusliivit!), nauti auringosta ja lue jotain hyvää kirjaa tai täytä ristikoita ja herkuttele mansikkakakulla.

Jos taas viettäisin kaupunki juhannusta (mitä en ole koskaan viettänyt) ehdottaisin, että istuisit jossain puistossa tai rannalla ystävien kanssa, pakkaatte piknik-korin mukaan mikä sisältäisi tekemääsi munakasrullaa, mansikoita, viinirypäleitä, kaurasipsejä, karkkia ja kuoharia x2 ainakin ja nauttisitte hyvästä seurasta. Toisaalta joskus voisi olla kiva kokeilla kaupunki juhannusta, mutta näin maalaiselle se voisi olla aika outoa ?

Nyt toivotan sulle ihanaa juhannusta ❤️ Nauti, nauti ja nauti keskikesän juhlasta ja yöttömästä yöstä!

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.