Hae
Mirva Emilia

Lapsuudenherkun ohje – raejuustopiirakka

Raejuustopiirakka ja sen tuoksu on yksi mikä tuo mieleen lapsuuden ja tänään leivoinkin piirakan äidin ohjeen mukaan. Laitoin kuvaa instagramiini ja heti sieltä pyydettiin ohjetta moneen kertaan niin ajattelin kirjoittaa sen tänne blogin puolelle kaikille yhteiseksi 😊 Tämä ohje on äidin vanha ja tällä ohjeella lapsuudenkodissakin ollaan raejuustopiirakkaa leivottu. Muistan miten aina oikein pyysin äitiä leipomaan tätä kun oli niin hyvää. Nyt en ollut pitkään aikaa syönyt tätä niin ajattelin leipoa ja kyllähän se maistui juuri siltä miltä muistinkin ❤️Raejuustopiirakka sopii hyvin niin välipalaksi kuin lounaaksikin salaatin kanssa ja tämä on myös nopea tehdä yllättäville vieraille. Raejuustopiirakka on hyvin helppo ja simppeli tehdä ja tällä ohjeella piirakka on helppo tehdä niin gluteenittomaksi kuin myös tavallisilla vehnäjauhoilla. Kumpana tahansa teetkin, jauhoja tulee saman verran.

Raejuustopiirakka

Pohja:

125g voita tai margariinia

1dl emmental juustoraastetta

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl vettä

1. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen tai vehnäjauhoihin.

2. Sulata voi pehmeäksi.

3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

4. Esipaista pohjaa 10 minuuttia uunin keskitasolla 225 asteessa.

Täyte:

1 prk raejuustoa

1 dl juustoraastetta

3 kananmunaa

1,5 dl purjosuikaleita

0,5 tl suolaa tai herbamarea

0,5 tl paprikajauhetta

1. Sekoita kaikki täytteet keskenään ja mausta suolalla ja paprikajauheella.

2. Kaada täyte pohjan päälle ja kypsennä noin 30 minuuttia.

-Mirva

Henkisen hyvinvoinnin yhteisö

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *