Hae
Mirva Emilia

Nauti hetkestä, älä murehdi huomista

Nauti hetkestä, niin mäkin teen just nyt. Oon nimittäin metsän keskellä kun kirjotan tätä postausta ja täällä kaikki tuntuu just nyt todella hyvältä ❤️ Liian usein me murehditaan huomista. On deadlinea, palaveria, laskujen lähettämistä ja vaikka mitä ja unohdetaan niiden vallatessa ajatuksia nauttia hetkestä. Siitä mitä ympärillä on. Mä rakastan käydä metsälenkillä ja metsässä saankin ajatuksia kasaan ja pois sitä huomisesta. Metsässä keskityn vaan siihen hetkeen mikä siellä on. Tuulen kohina, lintujen äänet ja hetki hiljaisuutta. Mun metsälenkit meneekin yleensä siihen, että jään ihastelemaan maisemia ja jään vaan kuuntelemaan luontoa. Se on erittäin rentouttavaa ja rauhoittavaa.

Nauti hetkestä, miksi se onkin välillä niin pirun vaikeeta

Hetkestä nauttiminen on välillä vaikeaa ja mä ite myönnän, että puhelin ja some saattaa viedä välillä sen hetken mistä nautin. Kun tulee joku ihana tilanne mistä haluan nauttia niin yhtäkkiä huomaankin, että mulla on puhelin kourassa ja otan videoo siitä. Joo tottakai on ihana taltioida muistot mutta jäähän ne päähänkin muistoiksi. Ja itse ainakin koen, että paremmin muistan ja nään ihanan tapahtuman silmissä kun puhelimen näytöltä. Näytöltä se ei ole niin aitoa kuin se aito kohtaaminen minkä ilman linssiä katsoo ja näkee.

Metsästä saa aivan ihanaa metsä terapiaa ja varsinkin näin syksyisin kun värit vaihtuvat luonnossa niin maisemat on ihan huikeita. Metsä antaa jotain niin paljon ja uutta energiaa päivään, että sinne aina jalat vaan kuljettaa kun lähtee kävelylle. Ja siellä osaa pysähtyä ja nauttia siitä hetkestä.

Huominen on huomenna, ei nyt

Niinhän sitä aina sanotaan, että huominen on huomenna. Miksi murehtia huomista kun voi nauttia tästä hetkestä. Ja varsinkaan jos ei huomisen palaveriin tai työpäivään pysty mitenkään valmistautumaan niin murehtiminen ei siinä hetkessä auta mitään. Kun pyyhkii hetkeksi ne huomiset murheet pois ja keskittyy hetkeen niin varmasti ne huomisen asiat järjestyvätkin paremmin. Asioita murehtimalla ei edetä.

Musta on tullut sellainen, että en murehdi liikaa huomista ja huomaankin että saatan liian myöhään alkaa valmistautumaan asioihin ja sitten taas se alkaa äkkiä stressaamaan. Mutta enpähän murehdi huomista liikaa 😀

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.