Hae
Mirva Emilia

Stressi luo epävarmuutta ja pelkoa

Suolistosairauden takia mun täytyisi elää hyvin stressitöntä elämää, mutta tällä hetkellä kun elämässä tapahtuu paljon uusia muutoksia stressi on vahvasti kulkenut viimeiset viikot mukana. Stressi vaikuttaa ihan hirveesti omaan mieleen ja se tuo mukanaan pelkoa ja epävarmuutta mikä on näkynyt mum arjessa tosi vahvasti. Oon ollut viime ajat todella herkkä ja levoton ja nyt onkin ollut todella tärkeää tehdä selkeyttä omille ajatuksille ja laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Olen jättänyt turhat asiat pois ja pyrkinyt keskittymään tulevaan laittamalla asioita järjestykseen.

Muutos elämässä luo stressiä

Muutoksella tarkoitan mun elämässä tällä hetkellä työtä. Tuttu ja turvallinen työ ja vakituinen tulo muuttuu pian yrittäjyydeksi ja vaikka mulla on vahva luotto omaan tekemiseeni ja taitoon niin tottakai yrittäjyys aina pelottaa. Pelko ja epävarmuus on varmasti todella yleinen tunne jokaiselle, jolla elämään tulee muutosta. On se sitten työpaikan vaihto, muutto vieraalle paikkakunnalle tai mikä tahansa muutos oli se sitten iso tai pieni.

Tänä aikana olen kuitenkin katsonut hirvittävän tärkeäksi ottaa aikalisää omille ajatuksille. On asioita mille en itse pysty vaikuttamaan ja olenkin todella stressaantunut ja jopa ärsyyntynyt jos asiat, kuten virallisten papereiden käsittelyajat venyvät. En pysty itse niihin asioihin vaikuttamaan millään tavalla vaan joudun odottamaan, että asiat valmistuvat jossain ja joskus. Siksi tälle ajalle on löydyttävä muuta kuin odottamista, turhaa stressaamista ja turhautumista.

Luonto auttaa unohtamaan stressin ja auttaa parempaan mielen hyvinvointiin.

Älä tuhlaa energiaasi asioihin, joihin et pysty itse vaikuttamaan

Kärsivällisyys tietyissä asioissa ei ole mun parhaita puolia ja nyt onkin ollut aika opetella sitä. Asioihin mihin ei pysty vaikuttamaan millään tavalla on laitettava omasta mielestä hetkeksi pois ja keskittyä sillä aikaa muihin asioihin. Stressaamalla ne asiat eivät kuitenkaan edisty. Stressaamalla saa aikaan vain ärtyneisyyttä ja hyvät asiat ympäriltä jää pian huomaamatta. Sen ajan, kun odottelee jotain minkä eteen itse ei voi tehdä mitään voi hyvin käyttää ulkoilemiseen, perheen kanssa oleiluun tai antaa aikaa uusille oivalluksille. Tämänkin olen tässä muutaman viikon aikana huomannut 😀 Nyt on kuitenkin uuden alun aika mistä olen stressistä huolimatta ja super fiiliksissä!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.