Hae
Mirva Emilia

Lasten vaatekaapit – tarpeellisia vai tarpeettomia vaatteita

Teen aina aika ajoin inventaarion meidän lasten vaatekaapeilla ja taas olisi sen aika. Arki on alkanut, koulu ja päiväkoti elämä jatkuu, joten uusia vaatteitakin tarvitaan. Aina kun siivoan kaappeja tulee lausahdus ”ai niin, tämäkin on täällä” ja suurella todennäköisyydellä vaatteessa on vielä hintalaput tallessa ja mitä luultavimmin jo pienikin. Meillä kun on tyttö ja poika ja ikäerookin vielä viisi vuotta niin heidän välinen vaatteiden kierrätys ei oikein onnistu. Yritän aina ostaa lapsille vain tarpeellista vaatetta mutta joskus kyllä tulee ostettua myös niitä epäkäytännöllisiä vaatteita mitö tulee käytettyä vain sen muutaman kerran tai ei kertaakaan. Pyrin ostamaan kerralla enemmän niin saa kokonaan uusittua kaapin ja on aina varavaatteita saatavilla. Lapset kun touhhuaa ja sotkee niin sitä vaatetta kuluu, ja paljon 😀 Ostohetkellä tulee samalla mietittyä mitä kaikkea ja kuinka paljon sitä tavaraa sinne kaappiin tarvii ja sillä yritän saada ne turhat ostot ympärivuoden pois 🙂

Kaikki vanhat lastenvaatteet (ja omat) vien aina kierrätykseen kun niitä ei itse enään tarvita. Sitä kautta niille saadaan uusiokäyttöä, esimerkiksi kaupungeissa eri vaatekaupat ottavat mielellään vastaan käytettyjä vaatteita ja antaa siitä arvosetelin kyseiseen liikkeeseen. Sieltä ne vanhat vaatteet kuljetetaan kierrätyspisteeseen ja uusiokäytetään, kätevää!

Tarpeellisina vaatteina meillä pidetään helppoja ja mukavia vaatteita. Collarit, t-paidat, leggarit ja mekot on osoittautunut meillä kätevämmiksi. Niillä on helppo olla ja touhuta 🙂

IMG_20180730_163222.jpg

IMG_20180730_162808.jpg

IMG_20180730_150625.jpg

IMG_20180730_140405.jpg

IMG_20180730_160028.jpg

Muutama viikko sitten pakattiin eväät reppuun ja käytiin lasten kanssa viettämässä Särkänniemi päivää ja kyllä lapset tykkäsivät. Laitteissa käytiin ja mäkin pääsin hurjaan koskiseikkailuun 😉 Käytiin näsinneulassa katsomassa Tampereen maisemia ja akvaariossa kaloja. Nikolas on meidän perheen kalamies ja siellä olikin paljon nähtävää. Saatiin samalla retkitunnelmaa kun syötiin omia välipaloja kalliolla ja mietittiin mihin mennään seuraavaksi. Tänään olikin ensimmäinen koulupäivä, siitä se aherrus taas alkaa 🙂

-Mirva

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.