Hae
Mirva Emilia

Kippurassa IBD:stä – kun yrität vaan selviytyä

Eilen sunnuntaina vietettiin maailman IBD päivää. Ja sopivasti ne oireet  mullakin tuli taas näkyviin. Mulla on menny monta kuukautta tosi hyvin, tietysti tarkkana saa olla AINA syömisen kanssa mutta eilen iltapäivällä alko tuleen vatsakramppeja ja illalla tosi huono olo. Yö meni lähes valvoessa kramppien kanssa ja tälläkin hetkellä makaan sängyssä sikiönä pala kurkussa. Ei siis mikään voittaja fiilis tällä hetkellä.

Mulla tulee kesällä kolme vuotta siitä kun sain diagnoosin tähän IBD suolistosairauteen ja siitä noin vuosi kun mulle todettiin myös IBS eli ärtyvän suolen oireyhtymä. Kipuja on ollut enemmän ja vähemmän ja nyt tosiaan on ollut pitkä aika ilman väsymystä, huonoa oloa tai kipuja. Kunnes taas.. Päivä menee hetkessä uusiksi eikä töihin ole menemistä. Päivän agendana on siis jotenkin selviytyä ja olla paikoillaan minimoidakseen nää kivut.

IBD eli suolistosairaus on tänä päivänä tosi yleinen ja yleistyy koko ajan. Sairastatko sä tai sun joku läheinen tätä suolistosairautta?

Tällä maailmanlaajuisella  IBD päivällä halutaankin tuoda tätä sairautta näkyviin ja kuuluviin ja myös me tehdään mun ystävän kanssa osamme. Me nimittäin järjestetään tänä vuonna toista kertaa #PaskatBileet minkä tarkoituksena on juurikin tuoda tätä paskamaista tautia esiin sekä sitä, ettei tätä tarvitse kenenkään hävetä. Ja hei, sulla on myös mahdollisuus osallistua näihin bileisiin! Helsinki, Rymy-Eetu 31.8.2019 klo 18 ja liput voit käydä ostamassa täältä!

Tervetuloa! 

Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.