Hae
Mirva Emilia

Ruoskin itseäni liikaa – missä armollisuus?

Puhun paljon armollisuudesta ja sen tärkeydestä. Kehotan toisia olemaan armollisia itselle mutta miten silloin käy kun katse pitäisi suunnataan omaan itseen? Miksi se onkaan niin vaikeaa olla välillä itselleen armollinen ja antaa lupa olla ajattelematta ja tekemättä mitään sen suurempaa. Tänään on ollut tosi aikaansaamaton olo vaikka tosissaan kun miettii niin olenhan tehnyt kuitenkin ihan tarpeeksi – töitä, pyykinpesua, ruoan tekoa. Eli ihan sitä arkista ja samaa mitä päivittäin teen. Miksi sitten tuntuu, etten ole saanut mitään aikaiseksi ja vaikken olisikaan saanut niin paljon kuin normaalisti niin onko se niin kamalaa? Äkkiä sitä vaan lähtee syyllistämään itseään ihan turhaan..

Mulla on usein tämmöinen olo silloin kun on tiedossa jotain mikä vaatii vähän suunnittelua tai sitten jonkin tapahtuman jälkeen. Tällä viikolla meillä on käynyt synttärivieraita mikä on pitänyt mut liikkeessä koko ajan ja on tuntunut ettei vuorokauden tunnit riitä vaikkei sekään ole totta. Ja nyt tuntuu, että kaikki on ”pysähtynyt” kun vieraita ja hälinää ei enään olekaan. Toisaalta taas ajatukset on tulevan viikonlopun mökkeilyssä, jonne mennään ystävien kanssa viettämään venetsialaisia. Ajatukset meinaa olla aivan sekaisin ja mun täytyykin osata pysäyttää omat ajatukset ja mietteet siitä mitä tarvitsee tehdä ja mitä ei. Mussa on pientä perfektionistin vikaa silloin kun suunnittelen jotain ja luon tällä itse itselleni paineita. Eikö ookin ihan älytöntä?! Tiedän ja olen täysin varma ettei meidän lähipiirissä todellakaan kukaan tule arvostelevin silmin vaan pahin arvostelija olen täysin minä itse. Ja tässä onkin harjoiteltavaa, että tästä tavasta pääsee pois. Ja se on juurikin se armollisuus itseä kohtaan. Kaiken ei tarvitse olla kuin kiiltokuvissa ja tuskin koskaan tulee olemaankaan, joten miksi edes annan sille mielikuvalle aikaa? Ja mistä tietynlainen miellyttämisen tarve tulee? Myös epätäydellisyys on täydellistä.

Tottakai haluan laittaa ja leipoa juhliin, rakastan tehdä sitä, mutta ehkä voisin joskus ottaa vähän rennommin niiden suhteen. Vähemmän on enemmän ja tämä on varmasti yksi asia mitä mun tulee harjoitella 😊 Ihanaa itsetutkailua ja oivalluksia!

-Mirva 

Verkkokauppa Kristallinkirkas

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *