Hae
Mirva Emilia

Gluteenittomat kaurarieskat

Gluteenittomat kaurarieskat sai meidän 10 – vuotiaalta pojalta erinomaiset arvostelut: ”Äiti, sun täytyy tehdä näitä joka päivä ja joka sekunti kun nää on niin hyviä!” ❤️ Ja täytyy kyllä itekkin myöntää, että nää oli ihan törkeen hyviä!! Taikina oli ihanan ilmava ja löysä eli sitä piti lusikoida pellille, mutta se oli helppoa eikä jäänyt mihinkään kiinni. Pelkäsin ensin, että rieskoista tulee kovia koska gluteeniton takina ? Mutta nää oli kaikkee muuta kun kovia! Tosi pehmeitä ja vielä seuraavana päivänäkin on todella hyviä.

Tärkeää rieskojen onnistumisen kannalta onkin taikinan kohotus. Puolen tunnin kohotus lämpimässä paikassa niin voin lähes vakuuttaa, että sunkin rieskoista tulee vähintääkin yhtä hyviä mitä meillä. Jos jouluna ei limppu maistu niin tämähän on täydellinen korvike sille ? Ja sitten kun on jouluruoat syöty niin onkin pizzan aika, gluteenittoman pizzapohjan ohjeen löydät täältä.

Gluteenittomat kaurarieskat

n. 12 kpl

5 dl vettä

1 tl suolaa 

1 rkl hunajaa

2 pss kuivahiivaa

2 dl kaurahiutaleita

2 dl gluteenittomia kaurajauhoja 

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

3 rkl oliiviöljyä

  1. Lämmitä vesi noin 40 asteiseksi ja sekoita joukkoon suola, hunaja ja kuivahiiva. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoon ja lisää tämä seos, kaurahiutaleet ja gluteeniton jauhoseos turvotettuun veteen.
  3. Sekoita öljy sekaan ja anna turvota 30 minuuttia.
  4. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  5. Nostele lusikoiden avulla taikinasta leivinpaperille kekoja. Ripottele kaurahiutaleita rieskojen päälle.
  6. Anna vielä turvota 10 minuuttia ennen uuniin laittamista.
  7. Paista noin 12-15 minuuttia.

Meillä täällä Keski-Suomessa lunta sataa ihan valkoisenaan <3 Ihanaa, kun tulee valoa!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *